MVEP zabrinut sinoć nastalom situacijom na slovensko-austrijskoj granici

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova zabrinuto je sinoć nastalom situacijom na slovensko-austrijskoj granici te je odmah reagiralo prema austrijskim institucijama i najvišim dužnosnicima.

Ministar Grlić Radman kontaktirao je kolegu Schallenberga, Veleposlanstvo RH u Beču od jutarnjih sati u kontaktu je s austrijskim Ministarstvom vanjskih poslova, kao i Ministarstvom unutarnjih poslova, dok je pomoćnica ministra za Europu MVEP-a telefonski razgovarala s austrijskim veleposlanikom u RH.

U razgovorima je izražena zabrinutost situacijom te upućen poziv za žurnim pronalaskom rješenja za brži protok vozila i putnika, kako bi se skratilo zabrinjavajuće dugo čekanje na ulazak u Austriju, uključujući za potrebe tranzita.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavit će pratiti situaciju na austrijskoj granici i sukladno tome dalje reagirati. Vjerujemo da će se uskoro pronaći rješenje, na dobrobit svih putnika kako bi što prije stigli na svoja odredišta, a zadnje informacije iz austrijskog MUP-a govore o olakšavanju strogih mjera i postupaka te ubrzanju protoka vozila i putnika pri ulasku u Austriju, piše MVEP.

Facebook Komentari