Gradonačelnik Dubrovnika: Danas avionima sletjela 352 Britanca unatoč crvenoj listi

Mato Franković (38), gradonačelnik Dubrovnika, rekao je u Dnevniku N1 da je, unatoč novim mjerama koje je Velika Britanija uvela prema Hrvatskoj, danas u dubrovačku zračnu luku sletjelo šest aviona s britanskim turistima, pišu 24sata.

– Dubrovnik je spreman po svim sigurnosnim aspektima. Danas je sletjelo šest aviona s 352 britanska gosta. Večeras očekujemo još dva aviona – rekao je Mato Franković. Gradonačelnik je od četvrtka, od kada je Hrvatska stavljena na crvenu listu Velike Britanije, dao više izjava i intervjua za britanske medije, poput Sky Newsa, ITN, LBC radija, CNN Travel London, s osnovnom porukom kako je Dubrovnik za sve turiste, kao i britanske turiste – siguran.

– Činjenica da je u Dubrovniku nizak broj zaraženih daje im sigurnost i zato se odlučuju na dolazak. Nisu to enormno velike brojke kao što smo navikli, ali kad vas stave na crvenu listu, a gosti i dalje dolaze, onda znate koliko ste značajni na britanskom tržištu – kaže.

Na početku sezone procjenjivali su oko 30% prošlogodišnjeg dosega, a prije dva dana su došli na 41%.

– Nažalost, s obzirom na porast zaraženih u Hrvatskoj, što se direktno sve reflektira na Dubrovnik, vidjet ćemo kakav će biti ostatak sezone. Napravit ćemo maksimum. Dubrovnik je siguran grad, pokušali smo s engleskom vladom da nas se izdvoji iz crvene zone – napomenuo je dubrovački gradonačelnik za N1.

Istaknuo je da ne namjerava svaljivati odgovornost na vladu ili Stožer.

– Ne može biti odgovornost Stožera ako netko nije provodio mjere distanciranja u klubovima. To treba jasno reći i ne treba prebacivati odgovornost. Kako mi u Dubrovniku možemo držati distancu i brojke pod kontrolom, tako mogu i drugi – rekao je Franković.

Smatra da je ova situacija prilika za novi početak dubrovačkog turizma, a to je, kako je rekao, kvaliteta, a ne kvantiteta.

Facebook Komentari