Uhićen bivši savjetnik Bijele kuće Steve Bannon zbog prijevare u donatorskoj kampanji

Bivši glavni strateg Bijele kuće Steve Bannon uhićen je nakon što je optužen za prijevaru stotina tisuća donatora kroz svoju kampanju “Gradimo zid” čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za izgradnju zida između SAD-a i Meksika kako bi se zaustavili migranti iz zemalja Latinske Amerike, piše Večernji.

Američke vlasti optužile su Bannona zajedno s troje njegovih suradnika, te tvrde kako su obmanjivali donatore. U kampanji su prikupil “više od 25 milijuna dolara za izgradnju zida duž južne granice Sjedinjenih Država”, navodi se u priopćenju ureda državnog tužitelja u New Yorku, javlja CNBC U optužnici su spomenuti i Timothy Shea, Brian Kolfage i Andrew Badolato. Cilj navedene kampanje bilo je sakupljanje sredstva kako bi se pomoglo ispuniti predizborna obećanja američkog predsjednika Donalda Trumpa o izgradnji zid uzduž granice. Tužitelji tvrde kako umjesto toga su Bannon i njegov tim financijski profitirali.

– Iako su donatore neprestano uvjeravali da Brianu Kolfageu, osnivaču i javnom licu kampanje, neće biti isplaćen ni cent, optuženici su potajno planirali da stotine tisuća dolara prenesu na Kolfagea, koji je novac koristio za financiranje svog raskošnog načina života – izjavila je državna odvjetnica u New Yorku Audrey Strauss

Facebook Komentari