U Istri 27 novozaraženih, većina povezana s mesnicom u Puli i vrtićem u Vrsaru

Istarski stožer civilne zaštite priopćio je da je u posljednja 24 sata u toj županiji potvrđeno 27 novih slučajeva koronavirusa, prenosi Jutarnji.

U 18 slučajeva riječ je o osobama iz samoizolacije, bliskim kontaktima pozitivnih osoba, a povezani su s mesnicom u Puli i vrtićem u Vrsaru.

Kod troje noovooboljelih radi se o uvezenim slučajevima, odnosno poslovnom boravku u Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije. Za šest je osoba tijeku epidemiološka obrada.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva, od čega je 155 za administrativne potrebe.

Od 27 novozaraženih, 18 osoba su bliski kontakti s ranije pozitivnima. Oni su već bili u samoizolaciji. Povezani su s objektom za preradu i prodaju mesa u kojem je ranije bilo zaraženih osoba.

Kod 3 osobe radi se o uvezenim slučajevima (Republika Srbija poslovni boravak, boravak na području srednje Dalmacije), a za 6 osoba u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba, priopćio je istarski stožer civilne zaštite, javlja Glas Istre.

Trenutno je u Istri 49 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U samoizolaciji je 170 osoba.

Facebook Komentari