Divjak: Plan mora biti za cijelu školsku godinu i za najgori mogući scenarij

„Ono što su trebali, a vidim da nisu, jest iskoristiti akcijski plan za nastavu na daljinu koji smo donijeli 03.07. Plan treba biti za cijelu godinu, a ne za početak školske godine. Treba urediti na najbolji način, da su djeca čim više u školama, a da budu sigurni“, rekla je Divjak, javlja N1.

Komentirajući da se i nastavnici i roditelji i sindikati najviše žale na lošu komunikaciju i infrastrukturu, rekla je kako akcijski plan sadrži različite modele, a jedno od područja za koje se navodi da se treba unaprijediti je komunikacija.

„Moramo imati spremne različite scenarije, osigurati opremu i edukaciju, a uvijek se treba pripremati za najgori scenarij“, poručila je te dodala da u rujnu stiže i još 100 000 tableta za učenike te 27 tisuća računala za nastavnike.

Govoreći o ulozi sindikata i njihovom odnosu prema ministru Fuchsu, rekla je da oni nisu tu da brinu o učenicima nego o zaposlenima u školstvu.

„I ako to dođe u koliziju, uvijek će izabrati zaposlenike, to je legitimno i to se sada vidjelo“, istaknula je, dok je za izjave premijera koji je danas, za razliku od ministra Fuchsa, rekao da škola počinje sigurno 7. rujna, podsjetila:

„Tjedan dana prije uvođenja on line nastave rekao je da su to bedastoće i da će djeca sigurno biti u školama. To vam je nekad pitanje trenutka, ali ima dovoljno vremena i ključno je da treba razumjeti da ne planiramo početak, nego cijelu školsku godinu, i da uzimamo u obzir najgori scenarij“, istaknula je Divjak.

Smatra da ćemo sigurno imati 10ak tisuća učenika u samoizolaciji, te da je važno razrijediti razrednu nastavu.

„Koristiti veće prostorije za razrednu nastavu, a za više razrede recimo jedan tjedan u školama, slijedeći tjedan kod kuće“, predložila je dok je za studente ustvrdila da ih sigurno čeka nastava na daljinu.

Komentirajući izjavu Borisa Jokića da će djeca imati velike rupe, rekla je da se uvijek sve može promatrati pesimistički i napadački.

„Ali ja bih gledala ovako, što su sve naučili a inače ne bi, recimo samostalnost, odgovornost, istraživački rad. Možemo promatrati pozitivno, inzistiranje da su to neke velike rupe, to nije način. Treba gledati što od onoga što nisu prošli im je ključno za nastavak obrazovanja ili za život“, zaključila je DIvjak.

Facebook Komentari