Vozača koji je skrivio tragediju kod Maslenice ispitali pa pustili

Vozač (66) koji je uzrokovao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule sestrice u dobi od 5 i 9 godina, a njihov otac i još jedna djevojčica teško ozlijeđeni, pušten je na slobodu. Tako je odlučilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru nakon što su ispitali vozača i donijeli rješenje o provođenju istrage, pišu 24sata.

U teskoj prometno nesreci koja se dogodila oko 20:30 na drzavnoj cesti D-54 Maslenica – Zaton Obrovacki,poginule su dvije djevojcice, a treca djevojcica i otac koji je upravljao jednim od vozila, s teskim su ozljedama prebaceni u bolnicu.

Podsjetimo, nezapamćena tragedija dogodila se u ponedjeljak nešto iza 18 sati na državnoj cesti D-54 između Maslenice i Zatona Obrovačkog. U Audi u kojem su se vozile poginule djevojčice udario je vozač Fiata zagrebačkih registracija, koji je išao iz smjera Obrovca u smjeru Svetog Roka.

Iz zadarskog Odvjetništva navode da se osnovano sumnja da je vozač Punta kazneno djelo počinio kad se uključivao na državnu cestu D-54 i nije propustio vozila unatoč vidno postavljenom znaku ‘stop’. Prednjim dijelom svog automobila udario je u stražnji kraj Audija koji se kretao državnom cestom D-54, a koji se zbog siline udara polukružno zaokrenuo i prevrnuo na krov, te udario u metalnu rampu i betonsko postolje od rampe s desne strane ceste i zaustavio se na krovu.

Na mjestu nesreće su preminule dvije djevojčice, dok su curica (9) i vozač (49) Audija prevezeni hitno u zadarsku bolnicu

Odvjetništvo ističe da nisu predložili određivanje istražnog zatvora jer za to nije bilo zakonske osnove.

Facebook Komentari