Stižu podaci iz lokalnih stožera: I danas će biti oko 200 novozaraženih u Hrvatskoj

Lokalni stožeri civilne zaštite počeli su objavljivati podatke o koronavirusu po županijama, prenosi Jutarnji.

Podsjetimo, jučer je Nacionalni stožer izvijestio da na razini cijele zemlje imamo 199 novozaraženih i 1371 aktivan slučaj.

Kako doznaje N1, i danas se u Hrvatskoj očekuje oko 200 novooboljelih.

Objave lokalnih stožera pratit ćemo tijekom dana, a njihove izvještaje možete pronaći niže.

Primorsko-goranska županija – 5

Istarska županija – 3 (preminula jedna osoba)

Bjelovarsko-bilogorska županija – 3

Vukovarsko-srijemska županija – 3

Požeško-slavonska županija – 0

Sisačko-moslavačka županija – 0

Varaždinska županija – 6

Primorsko-goranska županija

Na području Primorsko-goranske županije danas imamo pet novozaraženih osoba. Tri osobe su povratnici s godišnjih odmora a među novozaraženima je i bračni par koji je došao s Kosova.

Među testiranim stranim turistima koji su boravili u ugostiteljskim objektima na području PGŽ nema zaraženih osoba.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 343 uzoraka briseva (176 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su 3 pozitivna.

Dvije osobe su iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnom osobom. Za jednu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, 1936. godište. Osoba je jučer bila na hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Pula te je testirana iz protokolarnih zahtjeva.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 3 nove pozitivne osobe na COVID-19 (1 iz Vinkovaca, 1 iz Županje i 1 iz Nuštra), a nema preminulih.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 558, od kojih su 402 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 29 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 94 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6878. U samoizolaciji na području županije je 190 osoba.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je testirana 31 osoba i potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Jedna novooboljela osoba kontakt je ranije zaražene osobe dok dvije osobe nisu kontakti ranije oboljelih iz Bjelovarsko-bilogorske županije. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada.

Na području naše županije 92 osobe su u samoizolaciji.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 13 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 11 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a dvije osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 66 osoba, a ukupno je testirano 4554 osobe.

Na posljednjem testiranju bilo je 164 uzorka i svi su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Među zaraženima imamo jednu 70-godišnju žensku osobu koja je svoju izloženost ostvarila za vrijeme ljetovanja u okolici Šibenika, a trenutno je u izolaciji kod kuće.

Tri osobe u 30-im godinama su kontakti prethodno oboljelih osoba, imaju blage kliničke slike i liječe se kod kuće, a već prethodno im je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zaraženi su i 60-godišnji muškarac, bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, trenutno bez simptoma i jedna maloljetna osoba koja je svoju izloženost ostvarila na ljetovanju na Pagu, blage je kliničke slike i liječi se kod kuće.

Slijede preventivna testiranja bliskih obiteljskih kontakata novozaraženih.

Time je broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 23 od čega su 3 osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a dvadesetoro ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji sada imamo 89 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 13 slučajeva koji nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 89 osoba.

Facebook Komentari