Odvjetnik Lozica: Pozitivan sam na koronu, ali Šuput i Nina nisu

Pozitivan sam na Covid-19. Nitko od moje obitelji s kojima sam bio u kontaktu nije zaražen. Otac i moja kći su testirani i negativni su. Desetak drugih gostiju s rođendana se također testiralo i svi su negativni. Nakon proteka vremena može se nedvojbeno zaključiti da se nitko nije zarazio koronom na mom rođendanu, rekao je odvjetnik iz Zagreba, Pero Lozica, pišu 24sata.

Naime, pjevačica Nina Badrić (48) ovog je vikenda na svom Instagramu objavila fotografiju na kojoj u ljetnom ambijentu pozira s ministrom zdravstva Vilijem Berošom (55) i njegovom suprugom. Badrić je 6. kolovoza pjevala na rođendanskoj proslavi odvjetnika Pere Lozice, bivšeg vaterpolista i poduzetnika, u njegovom beach baru Moro na otočiću Stupe, preko puta Korčule.

Ministar Beroš rekao je da Nina Badrić nije nigdje detektirana kao kontakt, da nema određenu mjeru samoizolacije i da smatra da nije bio osobno ugrožen.

– Dana 14.kolovoza došli smo do saznanja da je troje naših gostiju, koji su na otok došli 8. kolovoza i 9. kolovoza zaraženo Covidom 19 (uvezeni slučajevi sa srednjodalmatinskih otoka i Makarske) te smo promptno kontaktirali epidemiologa i kontakte zaraženih stavili u izolaciju. Mi nismo u mogućnosti testirati naše goste na Covid-19, a apsurdno je da je plažni objekt na otvorenom odgovoran za bilo što kad se kod nas preko dana dolaze kupati gosti iz svih lokalnih hotela, privatnog smještaja i plovila u tranzitu – rekao je Lozica i nastavio:

– Niti jednog trenutka nismo podcijenili opasnosti Covida 19 i prema svojim posjetiteljima se odnosimo s punim poštovanjem. Nitko od zaposlenih nema nikakve simptome i nije zaražen. Nesporno se može zaključiti da rođendan nije izvor zaraze Covid-19, već uvezeni slučajevi 3-4 dana nakon rođendana. Cijelo vrijeme komuniciramo s nadležnim epidemiologom – rekao je Lozica.

Na tom rođendanu je bila i druga pjevačica Maja Šuput (40), koja nije odgovarala na naše pozive, a Lozica kaže da je ona bilo vrlo kratko sa suprugom na proslavi te da je zbog bure ubrzo otišla.

– Koliko znam nemaju nikakve simptome i prema procjeni epidemiologa ne postoji rizik da bi se zarazile na mom rođendanu – zaključio je Lozica.

Facebook Komentari