Obnova pojedinih škola koje su oštećene u potresu trajat će i do 2022. godine.

Pet osnovnih, pet srednjih i dvije umjetničke srednje škole u Zagrebu neće dočekati ovu jesen nastavu u svojoj zgradi koje su oštećene u potresu nego će njihovu učenici imati nastavu pohađati u školama koje su do sad imale jednosmjensku nastavu, pišu 24sata.

Iz Ureda za obrazovanje Grada Zagreba odgovorili su kako je nakon potresa utvrđena šteta na
175 od ukupno 435 odgojno-obrazovnih objekta.

– Do danas je popravljen 91 oštećeni objekt, a u tijeku su radovi na otklanjanju oštećenja na 82 objekata, od čega će njih 69 biti dovršeno do početka školske godine 2020./2021. Učenici 5 osnovnih škola, 5 redovnih srednjih škola te dvije umjetničke škole čiji objekti neće biti spremni za rad prvog dana školske godine 2020./2021. nastavu će pohađati u školama koje su nastavu dosad organizirale u jednoj smjeni – odgovorio je pročelnik ureda Ivica Lovrić.

Donosimo popis škola koje učenike neće primiti u svojim objektima nego će nastavu imati u drugim školama. Na stranicama Grada Zagreba su detalji koja razredna odjeljenja idu u koju školu.

Učenici OŠ Bukovac neće u svoje klupe sve do kraja iduće godine. Školskim prijevozom ići će u četiri druge škole (OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Petra Preradovića, OŠ Jordanovac, OŠ Žuti brijeg).

U svoje prostorije ne mogu ni učenici OŠ Ivan Merz koji će nastavu imati u tri škole i za njih neće biti organiziranog prijevoza. Ići će u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, OŠ Josipa Jurja Strossmayera, OŠ Matka Laginje.

Učenici OŠ Miroslava Krleže nastavu će imati u OŠ Jabukovac i OŠ Pantovčak.

Ni OŠ P. Zrinskog neće u svoje klupe, nego će njihovu učenici preseliti u OŠ Tina Ujevića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Ivana Cankara, OŠ kralja Tomislava, OŠ Julija Klovića.

Učenici OŠ Vugrovec-Kašina (Područna škola Vugrovec) preselit će u OŠ Vugrovec-Kašina, Ppodručna škola Prekvršje)
OŠ Vugrovec-Kašina (matična škola) , OŠ Vugrovec-Kašina (Poodručna škola Planina Donja), OŠ Iver.

Školarci iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga nastavu će imati u OŠ Gračani, OŠ Šestine te OŠ Lovre pl. Matačića.

U nastavku donosimo tablicu i popis srednjih škola koje neće imati nastavu u svojim objektima, datum kad se očekuje dovršetak sanacije tih škola te u trećem stupcu su popisi škola gdje će se održavati nastava za njihove učenike:

Facebook Komentari