Fašizam? Austrijanac zabranio ulaz u gostionicu za one koji su bili u Hrvatskoj

Zbog sve većeg broja infekcija koronom među hrvatskim turistima, Štajerac je jasno dao do znanja da mu je važna sigurnost vlastitih gostiju, piše OE24.

Prema Ministarstvu zdravstva u Austriji, trenutno ima 2.230 aktivnih slučajeva korone. Otprilike trećina novih infekcija pripisuje se ljudima koji se vraćaju s odmora, većinom iz Hrvatske.

Ogorčenost prema turistima iz Hrvatske raste kod Austrijanaca. Domaćin u Štajerskoj sada je pribjegao posebnim metodama. Gostionica Erart u Grazu postavila je znak ispred svog vrta za goste s jasnom porukom: “Nije za one koji se vraćaju iz Hrvatske”.

“Postavio sam natpis zbog brige za svoje redovne goste”, kaže domaćin Franz Erart za oe24.at.

Erart kaže kako to nije ništa loše.

“Nemam ništa protiv onih koji se vraćaju iz Hrvatske – uopće ne. Ali, ne želim riskirati zdravlje svojih gostiju”, rekao je domaćin iz Graza.

“Podržavam vladu. Dobar sam čovjek. Vlada nam je rekla da dovoze virus autom,” rekao je Erart. Gosti mu zahvaljuju, sretni su kaže. “Nitko se ne želi zaraziti.”

Upozorenje o putovanju za Hrvatsku na snazi ​​je od ponedjeljka u 00,00. Krajem prošlog tjedna u Hrvatskoj je bilo registrirano oko 3000 austrijskih turista, a procjenjuje se da ih je bilo oko 40.000. Mnogi od njih vratili su se tijekom vikenda, piše OE24.

Facebook Komentari