Zagrebačka epidemiologinja: Imamo jako velik broj uzoraka

Kakva je situacija s epidemijom u glavnom gradu za RTL Danas je govorila Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, javlja N1.

“U našem Zavodu zaista imamo jako puno posla, naši epidemiolozi predano i marljivo rade. Ne bih rekla da je situacija alarmantna jer naši epidemiolozi izuzetno dobro rade svoj posao. Najvažnije, na vrijeme kontaktiraju sve one pozitivne kako bi ih mogli izolirati i kontakte staviti u samoizolaciju”, rekla je Šikić.

Gužve za testiranja sve su veće i epidemiolozi su pod pritiskom.

“Osim samih epidemiologa koji su svakako jako opterećeni, fali ih dulji niz godina i apeliram ako bilo koji model se nađe, naše Ministarstvo, da se pomogne, pogotovo ako nas čeka eskalacija na jesen, a nadamo se da neće, tu je i naše testiranje, gdje naši klinički mikrobiolozi i svi članovi timova danonoćno rade da bi pravodobno svi dobili covid-test na vrijeme”, kazala je Šikić.

“Imamo jako velik broj uzoraka. Danas smo do 15 sati preko 670 osoba imali samo na drive-in testiranju za uzimanje briseva, a same analitičke potvrde su za preko 600 uzoraka dnevno pristiglih. Iz tog razloga, na inicijativu gradonačelnika, da bi se rasteretio naš Zavod, produženo je vrijeme naših covid-ambulanti”, dodala je.

Facebook Komentari