VIDEO Nevrijeme zahvatilo Hrvatsku, potopi na više mjesta, u Senju potopilo barku, kod Cresa pijavica

Kao što je najavila meteorologinja Tea Blažević, Hrvatsku su danas zahvatile obilne kiše i pljuskovi s jakim naletima vjetra, piše N1.

Nevrijeme je zahvatilo dio sjevernog Jadrana, pa Gorski kotar i Liku, odakle se širi na unutrašnjost i istok zemlje.

Martina Krznarević snimila je pljusak u potop koji je uzrokovao na Cresu:

U Starigradu je bilo i tuče, a jaki pljuskovi zabilježeni su i u Istri te dijelovima Dalmacije.

Na olujno nevrijeme upozorio je i meteoalarm, sustav Državnog Hidrometeorološkog zavoda koji nas informira o ekstremnim vremenskim prilikama, a na snazi je za cijelu Hrvatsku.

Lucijan Španić iz Storm Chasing Teama Senj snimio je u tom gradu kako je nevrijeme preokrenulo jedan brod vezan uz rivu.

Tako su na drugom stupnju područje sjevernog Jadrana i istok, a aktivan je i za Dalmaciju. Moglo bi biti nevera, jakih naleta vjetra, te bi se mogle formirati i pijavice. Na kontinentu može biti i pojave tuče.

Nevrijeme, koje je stiglo i u Slavoniju, u Vidovcima, naselju u sastavu grada Požege, uzrokovalo je velike probleme. Anamaria Soldo snimila je dostavno vozilo koje se pokušava probiti i proći kroz nabujalu “rijeku” vode koja je posve prekrila cestu nakon jakog pljuska.

Poslijepodne je i područje grada Dubrovnika i okolicu zahvatilo grmljavinsko nevrijeme, kao i područje otoka Vira, piše HRT.

U Dubrovnik je poslijepodne stiglo nevrijeme s pljuskom koje je trajalo oko 45 minuta pa su se niz ulice podno Srđa slijevali i potoci.

Zadarsko područje, posebice otok Vir, zahvatilo je veliko nevrijeme u utorak oko 15 sati. Nakon olujnog vjetra koji je nosio luft madrace i ručnike s plaža, počeo je obilan pljusak praćen jakim sjeverozapadnjakom te grmljavinom. Nevrijeme je potrajalo oko pola sata.

Ana Zadro fotografirala je Pijavicu u Martinšćici na otoku Cresu oko 12 i 10.

Temperature će se sniziti, vjetar će okrenuti smjer na sjeverni, pa bi na zapadu moglo biti samo 20 stupnje, a u Dalmaciji će biti i do 30. Sve to danas može rezultirati materijalnom štetom, prenosi N1.

Facebook Komentari