Tri super jednostavna savjeta kako popraviti puknuti nokat

Razočarenje kod žena kada im pukne nokat može biti veliko. Ovisno o puknuću, nekoliko stvari možete učiniti.

Stručnjaci su otkrili tri trika:

1. Izrežite puknuti nokat i isturpijajte ga

Ako možete, najbolje je izrezati slomljeni nokat i isturpijati ga. Ako se lom dogodio na neuobičajenom mjestu, nokat bi se mogao nastaviti lomiti, pa je rezanje i turpijanje nužna opcija, objašnjava Amy Lin, stručnjakinja za njegu noktiju. Da bi ublažili buduću štetu najbolje je žrtvovati duljinu u korist zdravlja noktiju, prenose 24sata.

U skladu s tim, vjerojatno ćete morati oturpijati i ostale nokte kako bi svi izgledali ravnomjerno.

2. Uložite u umjetni nokat

Ako vas pomisao da morate skratiti dužinu svih noktiju zbog jednog užasava, onda razmislite o umjetnom noktu. Lin kaže da možete umjetni nokat zalijepiti na slomljeni nokat tako da ne morate skraćivati dužinu ostalih. Jednostavno izrežite slomljeni nokat na prijelomu, isturpijajte ga i zalijepite umjetni nokat. Zatim ga izrežite na željenu duljinu i nanesite lak. Nitko neće primijetiti da je ispod bio puknuti prirodni nokat. Jednom kada dosegne istu dužinu kao i ostali vaši nokti, oslobodite prst od lažnog nokta.

3. Isprobajte metodu vrećice čaja

Obično, ako kod kozmetičarke dođete sa slomljenim noktom ona će koristiti svilu za popravak. Međutim, ako ne možete otići do kozmetičarke možete probati i metodu vrećice čaja. Metoda je jako jednostavna. Uzmite vrećicu čaja, odrežite komadić na širinu koja odgovara noktu pa zalijepite na puknuti nokat. Kada se osuši, ispolirajte ga malo kako bi površina nokta bila ravna pa nanesite lak, prozirni ili u boji, prenosi mindbodygreen.

Facebook Komentari