Sudar dva kamiona iz Turske na A3: Vozač ostao zaglavljen

U utorak oko 1.20 sati dogodila se prometna nesreća na A3, nekoliko kilometara prije izlaska za Slavonski Brod – Istok. Na sjevernom kolničkom traku auto ceste u smjeru Zagreba sudarila su se dva kamiona kojima su upravljali državljani Turske, oba kamiona su od iste prijevozničke tvrtke, pišu 24sata.

Vozač kamiona (29) nije držao dovoljan razmak i udario je u kamion svoga radnog kolege (48) koji je vozio ispred njega.

Nakon sudara došlo je do zanošenja oba kamiona, jedan je udario u prometni znak, a drugi je udario u središnju zaštitnu ogradu. Na mjesto nesreće osim prometne policije izašla je Hitna pomoć, pripadnici JVP Slavonski Brod i mobilna ekipa Carine.

Mlađeg vozača su vatrogasci morali osloboditi iz razbijene kabine tegljača, liječnici su mu konstatirali da ima otvoreni prijelom potkoljenice pa su ga prevezli u Opću županijsku bolnicu Dr. Josip Benčević gdje je zadržan na liječenju.

U to vrijeme nad Slavonskim Brodom bilo je jako nevrijeme, praćeno snažnom grmljavinom i kišom.

– Za vrijeme očevida u vremenu od 2,30 do 3,40 sati promet autocestom na sjevernom kolnom traku u smjeru Zagreba bio je u prekidu, točnije dok iz kabine nije oslobođen ozlijeđeni vozač, nakon toga je promet pušten koji i tekao je usporeno jednim kolničkim trakom – rekla je Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko posavske, dodavši da će protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću biti podnesena prekršajna prijava.

Facebook Komentari