Padaju temperature, u cijeloj zemlji kišno, moguće i pijavice

Stiže nam osvježenje popraćeno pljuskovima, grmljavinom, a ponegdje je moguća i obilnija tuča i jak vjetar, prenose 24sata.

Tako će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti još nestabilnije nego što je to bilo u ponedjeljak, a uz pljuskove i grmljavinu moguća je tuča. Past će i dnevna temperatura, javljaju meteorolozi HRT-a.

Kiša i grmljavina bit će češći i središnjoj Hrvatskoj. Negdje su mogući pljuskovi, ali bit će i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a najviša temperatura bit će između 23 i 26 °C.

Slična temperatura bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu gdje će u prvom dijelu dana biti pljuskova s grmljavinom, a na moru su moguće i jake nevere. Ipak, tijekom dana će se razvedriti.

Dalmaciju čeka djelomice sunčano s naoblakom. Negdje su mogući pljuskovi i grmljavine, uglavnom u sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura bit će od 28 do 31 °C.

Nestabilno i promjenjivo bit će i na jugu Hrvatske – gdje će također biti mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, vjerojatno i poneke nevere. Puhat će umjereno jugo, uz malo i umjereno valovito more, a poslijepodne sjeverozapadni vjetar uz najvišu temperaturu oko 30 °C.

Izdana su i upozorenja za cijelu Hrvatsku zbog grmljavinskog nevremena. Narančasto upozorenje izdano je za osječku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju, a žuto za ostatak zemlje.

Facebook Komentari