Majka dječaka koji je u suludom pohodu napadnut odvijačem: Susjeda mi je javila da je ozlijeđen. Zatekla sam ga kako sjedi sav krvav

Dominik Š. (49) u ponedjeljak ujutro je odvijačem izbo dvoje djece na ulici u selima Darda i Mece. Djevojčica (11) koja je isti dan puštena iz bolnice zadobila je u napadu 13 uboda, dok je dječak (11) zadobio 17 uboda odvijačem i još uvijek se nalazi u bolnici.

– Sin je išao u trgovinu i prilikom izlaska ga je napala nepoznata muška osoba. Po mojim saznanjima, navodno je zadobio 17 uboda, no nije nam službeno još rečeno. Priseban je, pri svijesti, ali je traumatiziran, pod šokom je – ispričala je Večernjem danas majka ozlijeđenog dječaka, koji je još u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

– Susjeda je dotrčala i javila mi da je ozlijeđen, ona ga je prepoznala, jer nisu znali čije je dijete. Kada sam došla pred trgovinu, zatekla sam ga kako sjedi sav krvav, prolaznici i djelatnice iz trgovine su mu pružali pomoć – govori majka, zahvalna svima koji su pomogli njezinom sinu.

Osumnjičeni napadač je, podsjećamo, vrlo brzo je bio uhićen nakon napada, a danas je priveden sucu istrage na Županijski sud u Osijeku gdje mu je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da je u ponedjeljak u Baranji pokušao usmrtiti dvoje djece od 11 godina.

Sud je utvrdio postojanje posebnih uvjeta za određivanje istražnog zatvora zbog bojazni da bi okrivljenik na slobodi mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo, zbog okolnosti da su žrtve nemoćna djeca, te stoga jer su okolnosti počinjenja posebno teške, zbog kojih je istražni zatvor i po ovom osnovu nužan radi neometanog odvijanja postupka, priopćeno je s osječkog Županijskog suda. Hrvatska elektroprivreda (HEP) je došla uključiti struju napadaču Dominiku Š. Naime, struja mu je isključena u ponedjeljak, nakon čega je krenuo u krvavi pohod i izbo dvoje djece na ulici u Dardi i Mecama, piše Večernji.

Facebook Komentari