Ispratili Rajka Dujmića: Shrvana Snježana grlila je posinka Tina

Cijeli glazbeni svijet ispratio je danas legendarnog glazbenika i skladatelja Rajka Dujmića na zagrebačkom Krematoriju, pišu 24sata.

Shrvana supruga Snježana Dujmić grlila je posinka Tina, a ožalošćeni kolege i prijatelji, stajali su u redu kako bi njima i ostaloj obitelji izrazili sućut.

Obitelj Dujmić ranijih je dana odabrala počasnu stražu koja se izmjenjivala u grupama po četvero ljudi zbog epidemioloških mjera.

Bili su to Rajkovi najbliži prijatelji i kolege Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Pjevač Mladen Grdović iz Zadra je krenuo u pet sati ujutro da se, kako kaže, zadnji put ‘pozdravi’ s Rajkom.

PR agent Vedran Strukar obitelji je pomogao organizirati sprovod te im je pružio utjehu u najtežim danima.

Glazbenik Jasmin Stavros bio je neutješan, baš kao i slomljeni Jasenko Houra, osnivač Prljavog kazališta.

Tugu za kolegom iz grupe Novih fosila nisu skrivali ni Sanja Doležal, Vladimir Kočiš Zec i Marinko Colnago.

Ispraćaj je počeo pjesmom ‘Ti voglio bene assai’. Na dva ekrana vrtjele su se slike iz 70-ih i 80-ih, iz privatnog i profesionalnog života, naslovnice i intervjui Rajka.

Rajkova supruga Snježana i posinak Tin čvrsto su se grlili i plakali.

Željko Odabašić, biskupski vikar gradišćanskih Hrvata u Austriji vodio je sprovod, a nakon njegove riječi zasvirala je pjesma ‘I will always love you’ Whitney Houston.

Skladatelj i tekstopisac Nenad Ninčević držao je emotivni govor i rasplakao se.

– Mi koji smo tu nećemo te nikad zaboraviti, ni tebe ni naša stara dobra vremena. Zbogom kralju crnih i bijelih tipki. Putuj… ja se nadam da te čekaju tvoje nebeske kočije koje smo davno napisali u stanu mojih roditelja – rekao je. Neni su svi pljeskali na emotivnom govoru.

Govor je držao i Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

– Nema duše koju Rajko nije dotaknuo u ovom, gradu, državi. Dotaknuo je i duše Makedonaca, Bugara, Austrijanaca… nema kutka na ovom svijetu koji nije čuo za Rajka Dujmića. Pokažimo mu sad da i naše duše dišu za njegovu – rekao je i također dobio veliki pljesak.

Supruga Snježana i posinak Tin bacali su ružine latice na lijes. Na kraju ispraćaja sklopljena je hrvatska zastava koja je bila na Dujmićevom lijesu te je predana u ruke njegovom sinu.

Nakon ispraćaja je organizirana misa zadušnica u crkvi Sv. Jeronima.

Inicijativa za pogreb na Mirogoju došla je od obitelji uz podršku Hrvatskog društva skladatelja, a zemljište za posljednje počivalište među zaslužnim građanima obitelji Dujmića ustupio je Grad Zagreb.

Glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo, Rajko Dujmić, preminuo je 4. kolovoza u 66. godini od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila u Ravnoj Gori.

Facebook Komentari