Ministarstvo upozorilo: Ne nasjedajte, šire lažne vijesti zbog stvaranja panike

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upozorilo je na širenje lažne poruke vezane uz obvezu testiranja svih zaposlenih u obrazovnom sustavu. Tvrde kako je poruka poslana s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija, piše Večernji.

Sadržaj lažne poruke prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, vezano za trenutnu situaciju oko korona virusa (COVID 19), obavještavamo Vas da se uvodi obvezno testiranje na isti. Testirat će se sve osobe koje su zaposlene u obrazovnom sistemu (škole, vrtići…), a posebna pozornost obratit će se na one osobe koje su preboljele korona virus. Takve osobe će morati raditi s djecom po posebnom režimu, odnosno bez pristupa djeci neko vrijeme.

Molimo da što prije obavijestite Vaše zaposlenike te ih pošaljete na testiranje čim prije.

Srdačan pozdrav, Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja RH”, stoji u lažnoj poruci.

Iz Ministarstva napominju kako će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike. Mole javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije. Ministarstvo će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Facebook Komentari