Italija: Hrvat podmetnuo veliki požar koji je zaprijetio kućama pa sve zaprepastio još jednim divljaštvom

Hrvatski državljanin B.D. (32) iz nepoznatog je razloga svojim piromanskim činom uznemirio stanovnike Pancalieria, mirnog mjestašca nadomak Torina u regiji Piemonte, piše Jutarnji.

Njega su talijanski karabinjeri uhitili u srijedu navečer nakon što su lokalni vatrogasci jedva ugasili vatrenu stihiju koja je prijetila okolnim kućama u centru mjesta, a ono što je sve dodatno zaprepastilo je da je 32-godišnjak, koji već dugi niz godina boravi u tom mjestu, promatrao borbu vatrogasaca s buktinjom i pritom razbijao stakla na obližnjem kafiću.

Prema policijskom očevidu, muškarac je prvo iz samo njemu znanog razloga ispod jedne nadstrešnice u ulici zapalio ostavljeni otpad i ostatke pokošene trave između Ulice Piave i odvojka Basso.

Prvi susjedi čim su osjetili kako im dim ulazi u domove, alarmirali su članove lokalnog DVD-a Carignano koji su vatru prilično brzo uspjeli ugasiti.

No, 32-godišnjak je u potrazi za adrenalinom odlučio iskaliti dalje bijes. Hodao je ulicom noseći u rukama dva čekića s kojima je porazbijao stakla kafića na trgu, a riječ je o lokaciji, prema pričanjima mještana za lokalne medije, na kojem se prethodno bio posvađao s nekoliko osoba.

Njegovo daljnje iživljavanje zaustavili su karabinjeri koji su ga uhitili i kazneno prijavili.

Facebook Komentari