Vakula otkrio do kada će potrajati ova sparina i kakvo će biti vrijeme na Veliku Gospu

I u petak će na južnom i srednjem Jadranu prevladavati sunčano i vruće, a u sjevernijim će krajevima biti oblačnije i promjenjivije, osobito poslijepodne uz čestu kišu, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom. Ponegdje je moguće i nevrijeme. U blagdansku subotu nestabilno će biti u većini Hrvatske i pritom u sjevernim krajevima i malo manje toplo, a već od nedjelje opet toplije, početkom novoga tjedna uglavnom i vruće.

No, i dalje je vrlo mala vjerojatnost za dugotrajnije suho i stabilno vrijeme diljem Hrvatske, piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

Nestabilno će u mnogim kopnenim krajevima biti i u malo manje toplu subotu, a ponovno sunčanije u topliju nedjelju te ponovno većinom vruć ponedjeljak, kada su pljuskovi mogući samo rijetko, uglavnom u gorju. I na većini Jadrana u subotu može biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i neverinima, a u nedjelju još uglavnom na sjevernom dijelu.

Uz većinom slab vjetar temperatura se neće znatnije mijenjati pa će noći i dalje biti tople, a dani vrući, prenosi Večernji.

Share This Article