Upoznavanje roditelja: Teme koje svakako treba izbjegavati

Upoznavanje roditelja velik je korak u vezi svakog para, a da bi prvi susret prošao u najboljem redu važna je priprema. Već na početku s partnerom treba dogovoriti kako ćete ih oslovljavati, a pritom je važno pokazati poštovanje. Možete ih zvati po imenu, samo ako oni na tome inzistiraju, piše Yahoo.Shine.com.

Politika i vjera

Preporučuje se saznati što vole, imaju li hobije, kakvi su njihovi stavovi o politici i slično. To će pomoći u probijanju leda za ručkom, no s pitanjima ipak treba biti oprezan zato što su neke teme previše osjetljive kao na primjer politika, prenose 24sata.

Iako je takve razgovore najbolje izbjegavati, važno je prethodno provjeriti slažete li se u stavovima ili ne. Dobro je pokazati da imate stav, ali ne i nametati ga i poštivati tuđe mišljenje. Slično pravilo vrijedi i za religiju.

Izbjegavajte pikanterije

Prije prvog susreta najbolje je s partnerom popričati što točno njegovi roditelji znaju o vama kako se ne biste našli na skliskom terenu, bilo da je riječ o tome kako ste se upoznali, zajedničkom životu ili djetetu. U takvim pričama treba biti diskretan kako ne biste izazvali nepotrebne svađe.

Seks i priče o bivšem

Iako su pojedini roditelji ležerniji po tom pitanju, priče o seksu tabu su za prvi susret. One nisu primjerene i mogu uzrokovati niz neugodnosti, baš kao i teme o bivšima. Spominjanje bivšeg partnera nezgodno je sadašnjeg, ali i može odaslati krivu poruku o vama.

Sport, glazba i posao najbolje su teme

Najbolje teme za razgovor su one ležerne poput glazbe, filmova, sporta i zanimanja. One su nenametljive i izvrstan način da se povežete s partnerovim roditeljima. Sličan ukus u glazbi ili filmovima može pomoći i u budućnosti, npr. kod kupovine poklona.

Facebook Komentari