-2.1 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Prije prodaje same nekretnine na ove stvari morate pripaziti

Prije prodaje same nekretnine na ove stvari morate pripaziti

Koronavirus je masovno utjecao na tržište nekretnina, ali ako se spremate dočekati kupce da pogledaju vaš dom, slijedite ove savjete kako biste osigurali da vam stan bude što atraktivniji, pišu 24sata.

Prvo, trebate se riješiti što više nereda kako bi prostor izgledao veće. Čim prostor izgleda veće kupcima je lakše vizualizirati željena rješenja. Nered uključuje smeće u sobi i po ormarima. Bacite sve nepotrebno, ostavite samo ključne stvari. Jer ako kupci vide stan u neredu teško će se tu duže zadržati.

No osim što će ih nered odvući, postaviti će im i u sumnju u vas i u samu nekretninu.

Prljave sobe, uređaji ili namještaj siguran su način da vaš kupac posumnja oko toga kako ste sačuvali imovinu, tako da je održavanje vašeg doma čistim i urednim jako važno.

Normalno je da vaš dom odražava vaš osobni stil, ali prilikom iznajmljivanja ili prodaje nekretnine pokušajte se potruditi širok raspon različitih ukusa. Primjerice, ne mora sve biti u svijetlim tonovima, ubacite malo i veselih boja.

S druge strane, vrlo je bitno da ne pretjerate pa se probajte držati neupadljivih, neutralnih tonova.

Osobito su važni i prvi dojmovi, pa morate osigurati da vanjska strana vaše kuće izgleda što je moguće bolje.

Ako imate vrt, ne zaboravite da taj vrt mora biti uredan, što znači mora imati urednu pokošenu travu, cvijeće, živicu i slično.

Možda ćete morati zamijeniti ulazna vrata ili prozore, obojiti umornu drvenariju i sve dobro očistiti. Stoga se pripremite i na to.

Stražnji vrt jednako je važan, jer zarastao ili raspadnut komad zemlje šalje sve pogrešne signale kupcima.

Drugo ključno područje je vlaga i plijesan, što kupca može otjerati na licu mjesta, bez obzira na veličinu i lokaciju kuće.

Raspadanje žbuke i vlažne mrlje na stropovima, sve su to velike greške koje ukazuju da će kupcima prvo trebati novac za popravak imovine.

Kao i vlaga, pukotine također mogu signalizirati da se u kuću treba još mnogo toga uložiti, što nikako ne ide u prilog kupcima.

Zabrinutost kupaca broj jedan je da kuća koju kupuju možda skriva skupu tajnu, tako da vidljive pukotine na zidovima ili stropu sigurno postavljaju alarm. Ali to ne znači da trebate pokušati zataškati problem. Ako ga ne možete popraviti, morate biti iskreni s kupcima.

U međuvremenu tamne prostorije mogu učiniti prostor malenim, tmurnim i zgusnutim, tako da razmislite o tome kako da prostor učinite što svjetlijim.

Ako imate tamnije zavjese, razmislite o njihovoj zamjeni nečim bijelim ili prozirnim.

Postavite ogledalo u najmračniji kut sobe kako bi odražavao svjetlost, piše The Sun.

Stvari koje su kupcima alarmantne prilikom kupnje nekretnine:

Nered i nepotrebne stvari

Obrastao vrt

Vlaga i plijesni

Pukotine

Tamne sobe

Stari namještaj

Najnovije

Još iz rubrike