Ne želite doći na loš glas kod kolega, izbjegavajte ove stvari

Ne dolazite nepripremljeni

Dolazite li nepripremljeni na sastanke, ostavit ćete loš dojam na ostale kolege koji će misliti da trošite njihovo dragocjeno vrijeme. Osobito će im smetati ako tijekom sastanka postavljate pitanja na koja biste već trebali znati odgovore.

Stoga svaki put prije sastanka izdvojite barem 15 minuta za pripremu. Također, obratite pozornost na to i slušaju li vas kolege pozorno ili okreću očima jer ste preopširni i ponavljate se.

Ne otkrivajte intimu kolegama

Nemojte pretpostavljati da sve kolege zanimaju vaša djeca, problemi s punicom ili muke s kreditom. Na poslu ipak radije ne otkrivajte previše detalja o privatnom životu jer ćete djelovati neprofesionalno, a i neki kolege možda ne žele znati bilo što o vašoj intimi. O tome pričajte samo s onima koji pokažu iskren interes za vas.

Ne uzimajte tuđe kemijske olovke

Pazite da ne zaboravite vratiti kemijske olovke, kalkulator ili bilo što drugo s kolegina stola što ste “posudili”. Označite svoje stvari tako da uvijek znaju gdje su.

Sakrijte svoje nesigurnosti

Ako pokazujete nesigurnost u poslu i nedostatak samopouzdanja, i drugi bi se mogli zapitati jeste li pouzdan i dobar radnik. To je osobito važno ako kolege ovise o vama. Prije nego što predate projekt, nikako nemojte unaprijed govoriti kako sigurno nije baš najbolji.

Zapitajte se jeste li možda katkad preznatiželjni na poslu, odnosno imate li potrebu biti informirani o baš svemu. Većina ljudi ne voli kolege koji su poznati po ogovaranju pa dobro razmislite jeste li i vi među njima. Ako jeste, radije se probajte odviknuti od te navike, odnosno držite se samo svojeg posla i neutralnih tema.

Stišajte se u blizini drugih

Preglasni telefonski razgovori, ali i čavrljanje s kolegama u blizini drugih koji nisu na pauzi mogle bi biti vrlo iritantne navike. Da ih ne biste dekoncentrirali, radije se maknite u odvojenu prostoriju ili stišajte, prenose 24sata.

Facebook Komentari