Dani Olmo je čekao Leipzig ili Atletico Madrid, potpisao za Nijemce i presudio Španjolcima

Dani Olmo novi je junak Leipziga. Bivši nogometaš Dinama odigrao je sjajnu utakmicu, zabio i oduševio protiv Atletico Madrida, te će avoj europski put nastaviti u polufinalu Lige prvaka. A Leipzig će se u polufinalu elitnog nogometnog natjecanja sučeliti moćnom PSG-u. Španjolski ‘wunderkind’ u kratkom se vremenu prilagodio njemačkom stilu igre, odmah i zaludio navijače Leipziga, te postao jedan od najvažnijih karika u svim vizijama trenera Juliana Nagelsmanna, pišu 24sata.

A zanimljivo, samo osam mjeseci ranije, Olmo je bio na zimskim pripremama Dinama i osluškivao ponude. Puno se pisalo o interesu Milana koji u samom startu nije bio zanimljiva opcija za samog igrača, a medijske stupce najviše je intrigirao interes – Leipziga i Atletica. Da, u Maksimiru do tada još nije bilo službenih ponuda, čekao se taj trenutak, a onda se javio – Leipzig. Diego Simeone se dugo nećkao, razmišljao je li spreman dati toliki novac za 22-godišnjeg nogometaša, pa je Olmo doslovce preko noći završio u Njemačkoj.

I danas se sjećamo tog dana, Olmo je večer prije odlaska iz Rovinja zamolio kapetana Arijana Ademija da u WhatsApp grupu svih igrača pošalje poruku, te kaže svim suigračima da u 8 sati budu na na jutarnjem doručku. Koji inače nije bio obavezan, ali i na koji su igrači mogli dolaziti u bilo koje doba. Jasno, ujutro su svi bili na doručku, a onda im se Olmo, obratio gotovo u suzama. I priopćio im kako odlazi u Leipzig.

Dani Olmo ubrzo je sjeo u auto, pa ga je član Uprave Dinama Krešo Antolić odveo u Zagreb. I Olmo je brzo otišao put Njemačke. A sve je, baš sve toga dana mogli biti drugačije, samo da je umjesto Juliana Nagelsmanna prvi poziv stigao od Diega Simeonea. No, argentinski stručnjak nije odlučio ‘potegnuti iz pištolja’, pa je sada – ostao bez polufinala Lige prvaka. A među ostalima, presudio mu je – Dani Olmo.

Facebook Komentari