Karin: Nova žarišta su u Imotskom i Makarskoj, mladi šire zarazu

Splitsko-dalmatinska županija objavila je da je danas 33 novozaraženih s prebivalištem u toj županiji, još 11 osoba iz drugih županija i dvije strane državljanke, prenosi N1.

U današnjoj statistici čak je 16 osoba u dobnoj skupini od 15 do 29 godina.

“Na imotskom području imamo 5 novooboljelih, od toga je dvoje vezano uz rođendansko druženje”, rekla je šefica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ Željka Karin.

Potvrdila je kako je u Kaštelima troje oboljelih iz crkvenog zbora.

“Bilo je puno upita vezano uz oboljele u crkvenom zboru u Kaštel Sućurcu. Ranije smo imali jednu oboljelu osobu, a danas imamo troje novooboljelih s područja Kaštela. U Makarskoj imamo 4 novooboljela”, kazala je Karin, a prenosi Dalmacija danas.

Karin su pitali postoje li slučajevi povezani uz noćne klubove.

“Imamo u Imotskom i Makarskoj. Vidjeli ste izvješća drugih Stožera, dosta slučajeva se povezuje s noćnim klubovima i tamo imamo povećan broj oboljelih. Vidite da su više od pola novooboljelih mladi. Preporuka je zatvoriti zatvorene dijelove klubova. Tamo gdje smo imali više od 2-3 oboljelih u klubu, radili smo temeljitu dezinfekciju. Vrlo je važno ponašanje svakog pojedinca”, kazala je.

Strani državljani su došli iz Švicarske, istražuje se jesu li došli s koronom, ili su se zarazili.

Planiraju li se uvoditi dodatne mjere?

“I danas imamo naš Stožer. Sudjelovali smo u sugestijama za zatvorene dijelove klubova, odnosno da funkcioniraju kao kafići i restorani, da se održava razmak. Vrlo je važno reći da se u zatvorenom prostoru mora poštivati razmak jer se upravo tamo zaraza brže i jače širi”; kazala je Karin, prenosi N1.

Veliki skok slučajeva zaraze u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Facebook Komentari