Zadranka otvara protiv Serene: Ona je najbolja svih vremena

Zadarska tenisačica Bernarda Pera priprema se u Americi, i danas bi trebala odraditi svoj prvi službeni meč na WTA turniru u američkom Lexingtonu, a suparnica u prvom kolu trebala bi joj biti ni manje ni više nego ponajbolja svjetska tenisačica svih vremena Serena Williams, pišu 24sata.

– Drago mi je da počinjemo s turnirima i nadam se da će se sezona odraditi što je moguće više i bolje, a o Sereni što reći osim da je vjerojatno najbolja tenisačica u povijesti i bez obzira na sve što se događa u zadnje vrijeme najteži protivnik – ispričala nam je Zadranka koja se trenutno nalazi na 60. mjestu svjetske rang liste koja je zadovoljna što se napokon nastavio tenis.

– Većinu vremena provela sam u Zadru, zatim sam se pripremala u Zagrebu, a nakon Lexingtona putujem u Cincinnati, potom na US Open, a onda svi selimo u Europu. Barem se nadam… – rekla je Zadranka koju u stopu prati otac Valter koji trenutno brine o njenoj karijeri.

Pandemija korona virusa pogodila je i tenisače, nije toliko problem odigravanje mečeva, koliko putovanja s kraja na kraj svijeta.

– Putovanja su ugodnija jer zrakoplovi nisu tako popunjeni kao inače, ali ja imam problem s maskom, jako mi smeta i vrlo brzo me zaboli glava ako je nosim. No što je tu je, moramo se naviknuti, ako je to cijena da se igra tenis – kaže Pera koja bi nakon meča sa Serenom odmah trebala odigrati meč u parovima.

– Nije lako, treba mi mečeva, sreća je što je meč protiv Serene prvi na rasporedu pa neću biti toliko umorna. U dobroj sam formi, vjerujem da imam šansi, iako je jasno ona favorit.

Organizator turnira potrudio se da sve tenisačice budu na sigurnom i da na najmanju moguću mjeru smanji mogućnost zaraze.

– Svi smo smješteni u poseban hotel u Lexingtonu, tako će biti i u nastavku sezone. U hotelu su samo igračice, suci i oni koji su direktno vezani za odigravanje turnira. Svi smo iz zračne luke prebačeni posebnim automobilima, dobili smo pisane protokole kako se treba ponašati u hotelu i na terenima, svakih par dana se testiramo i svi se nadamo da će se turniri u nastavku sezone odigrati bez problema – zaključila je Pera.

Facebook Komentari