Mladi Britanac zaražen u Zadru, nove zaraze u Istri, Primorju i Požeško-slavonskoj županiji

U Primorsko-goranskoj županiji u utorak su zabilježene četiri novozaražene osobe zaražene koronavirusom, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali kako je riječ o obiteljskim kontaktima i povratnicima s ljetovanja. Od četiri novozararažene osobe, dvije osobe su kontakti ranije zaraženih osoba, članova obitelji, dok su se dvije mlađe osobe vratile s ljetovanja – jedna s otoka Paga, a druga sa splitskog područja. Prema podacima stožera, sada je u Primorsko-goranskoj županiji ukupno aktivno 19 slučajeva zaraze koronavirusom.

U Istri je u utorak zabilježeno dvoje novooboljelih od 190 briseva koliko je ispitano u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, izvijestili su iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali kako je riječ o građevinskom radniku iz BiH i Puljaninu koji je bio u Dalmaciji. “Radi se o uvezenim slučajevima. Jedna osoba je državljanin Bosne i Hercegovine, građevinski radnik, koji je tijekom jučerašnjeg dana došao u Istru te je testiran prije početka rada. Druga osoba, iz Pule, je boravila 10-tak dana na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru“, rekao je načelnik Stožera Dino Kozlevac. U posljednja 24 sata izliječene su dvije osobe. U Istri je trenutno 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba, od kojih je njih devetoro hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici, dok su ostali na kućnom liječenju. U mjerama samoizolacije su 93 osobe.

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra, a njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju. Aktivan nadzor provodi se nad 147 osoba, a istekao je za 4853. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 120 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirane su 3 osobe.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 4 slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 36 osoba, a ukupno je testirano 4033 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 34 uzorka, od kojih je jedan pozitivan na korona virus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, piše Večernji.

Facebook Komentari