Detalji tragedije u Jelenju: Mladić je naletio na smrtonosnu zamku: Žica mu odrubila glavu

Moj Dorian živio je punim plućima. Sad je bio ovdje, sad ondje… U nedjelju nije niti planirao neku dužu vožnju, nije niti odijelo obukao nego je otišao u radnom. Triput se vraćao kući – prvo je nešto vario, pa se vratio po gorivo, no nakon trećeg odlaska više se nije vratio, govori Tanja, shrvana majka tragično preminulog Doriana Semiona Valentića (21) iz Brnelića u Jelenju, pišu 24sata.

On je u nedjelju smrtno stradao tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja kod Rijeke. I dok policija istražuje okolnosti njegova stradavanja, cijelo mjesto bruji da je mladić, vozeći se s prijateljem na “kroseru”, na šumskom putu naletio na sajlu zavezanu za stabla preko puta.

– Dečki su se spuštali šumskim putem prema asfaltu. Tad su naletjeli na sajlu. Dorian je išao prvi. U trenu ga je sajla zbacila s motocikla i pri tome ga teško ozlijedila – kazao je mještanin upućen u ovaj događaj. Kako doznajemo, prizor je bio stravičan. Prvi mladić ju je uočio i sagnuo se. Ali Dorian je nije vidio, žica je nesretnom mladiću doslovce odrubila glavu. Na mjestu njegova stradavanja, na šumskom puteljku u Lukežima, obitelj i prijatelji upalili su lampaše.

– Ne mogu nikoga optuživati jer niti sami još ništa ne znamo. Istraga je u tijeku i pokazat će što se i kako dogodilo. No ako je točno što se priča, da je netko postavio sajlu na šumskom putu, to nije normalno. Smatram, ako je nešto ograđeno, da je to trebalo biti i označeno – govori Dorianova majka.

Dorianovi prijatelji su s nevjericom primili strašnu vijest. Svi s kojima se razgovaralo redom govore da je Dorian bio izniman mladić, vrijedan, dobar, požrtvovan, odličan prijatelj. Policija je o smrtnom stradavanju 21-godišnjaka tijekom vožnje motocikla izvijestila da provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice događaja. A krimi-istraživanje znači da se dogodilo nešto neuobičajeno, da to nije bila obična prometna nesreća.

– Prema dosadašnjim saznanjima, mladić je stradao 9. kolovoza tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja. Liječnička pomoć pružena mu je na mjestu događaja, ali je, nažalost, preminuo – izvijestila je lokalna policija. Istraga bi, dakle, trebala utvrditi tko je i zašto na šumskom putu postavio sajlu.

– Duže vremena je sajla tu, samo je prije bila postavljena niže, u razini koljena, a sad je bila podignuta, u razini prsa i vrata motociklista – kazao je jedan mladić.

Susjeda koja živi odmah do mjesta tragedije kazala je da motociklisti često voze tuda i nikome nisu nikad smetali. Kazala je da se inače vozi njih pet-šest u skupini, a u nedjelju je čula zvuk samo dva motocikla. To su bili Dorian i njegov prijatelj. Potresli su je zvuci Hitne, a potom i policije. Mladiću nije bilo spasa.

Facebook Komentari