Gradonačelnik Dubrovnika: Kruzere opet očekujemo od rujna

Franković je rekao da je oko problema sa zabranom pristajanja kruzera u gradsku luku razgovarao s ministrom Davorom Božinovićem:

“On je rekao da je to rješivo, ali, naravno, uz pozitivno mišljenje epidemiologa.”

Franković je tako i učinio. Rekao je da je zahtjev uputio dubrovačkoj epidemiološkoj službi, u kojem su opisani svi protokoli što ih je napravio MSC. Rekao je da su zahtjev potom uputili Zavodu za javno zdravstvo u Dubrovniku, javlja N1.

“A oni će to proslijediti HZJZ-u. Vjerujemo da protokoli koje je protokoli koje je razvio MSC da su dobro pripremljeni, da su izvrsni i da na minimum smanjuju mogućnost da se netko zarazi koronavirusom”, kazao je Franković.

Tijekom prijepodneva to isto spomenuo je i ravnatelj HZJZ-a.
“To kako je ta tvrtka opisala higijenske mjere, ako je to stvarno tako, onda je to prilično sigurna situacija. Naravno, rizik uvijek postoji, ali mislim da će odluka biti pozitivna”, najavio je pozitivno rješenje zahtjeva Krunoslav Capak.

Da je takvo stanje, očito je poznato i gradonačelniku Frankoviću:

“Zato mislimo da ćemo dobiti pozitivno mišljenje resornog stožera civilne zaštite, a nakon toga da bi MSC mogao započeti s operacijama u rujnu mjesecu, onako kako su nam i odgovorili da reaktiviraju Dubrovnik kao jednu od svojih luka.”

Facebook Komentari