Tragedija u Sarajevu: Posljednja objava preminule direktorice Instituta za majku i dijete – Taj strah niste doživjeli, COVID postoji

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva, piše radiosarajevo.ba.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, se prije tri dana porodila u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a i na svijet donijela zdravog dječaka koji je negativan na virus.

Iza nje je ostao suprug i dvije curice.

Samo nekoliko dana prije svoje smrti oglasila se na društvenim mrežama te uputila emotivnu poruku svim prijateljima i poznanicima.

Njen status prenosimo u cijelosti:

“Kad ispod srca imaš još jedno srce, a dva srca kod kuće, svaka komplikacija, svaka bol, svaka sekunda neizvjesnosti, brojanje dana bolesti je vječnost.

Taj strah niste doživjeli. Covid postoji. Tko ne vjeruje trebao bi proći kroz odjel izolatorija. Čuvajte se. Dat će Bog da Vam ispričam i našu priču. Hvala na podršci, lijepim riječima, snazi. Uzdam se u Boga da ćemo pobijediti. Lavovska borba traje”, posljednja je objava ove velike žene, piše radiosarajevo.ba.

Facebook Komentari