28.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Ivo Zorica iz poznate alkarske obitelji slavodobitnik 305. Sinjske alke

Ivo Zorica iz poznate alkarske obitelji slavodobitnik 305. Sinjske alke

Prema programu, Sinjska alka trebala bi početi u 16 sati i 30 minuta. Iza VIP lože već su se okupili predstavnici vlasti, premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović, župani Blaženko Boban i Gordan Pauk, ministri i ministrice, uglavnom u pratnji boljih polovica, pišu 24sata.

Ako smatramo da u epidemiološke mjere spada održavanje razmaka od metar i pol i nošenje maski onda ih se nazočni ne pridržavaju. Na ulazu u gledalište uzvanicima se mjerila temperatura, a ruke su im poprskane dezinficijensom.

– Preko tri stoljeća prve nedjelje u kolovozu trčimo Alku kao simbol pobjede nad nadmoćnijom silom. Izrasla je iz herojstva naših pradjedova kao pobjeda dobra nad zlom. Tuđman je rekao “da nije alke, ne bi imali slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Ne želeći prekidati tradiciju, poštujući epidemiološku struku Alka se i dalje održava, želim alkarima oko sokolovo i čvrstu desnicu, uz zagovor čudotvorne Gospe sinjske – rekao je Stipe Jukić, predsjednik Viteškog alkarskog društva.

Alkar Ivo Zorica sa sedam punata slavodobitnik je 305. Sinjske alke. Ovo mu je prva Alka, a do sada je osvajao tri čoje, a prije dva dana osvojio je četvrtu Baru.

Ivo Zorica rođen je 1983. godine. Po naobrazbi je ekonomski tehničar zaposlen kao službenik u sinjskoj poslovnici PBZ. Oženjen je, sa suprugom Monikom ima sina i kćer. Dolazi iz poznate obitelji Zorica, kao drugi alkar. U pratnji barjaka debitirao je 2000. godine, a 2002. godine postao je alkar kopljanik. Od 2006. do 2013.godine bio je zamjenik alaj-čauša.

Najnovije

Još iz rubrike