U OBŽ danas 6 novooboljelih, a u Istarskoj županiji nijedan novi slučaj koronavirusa

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je postalo pozitivno na koronavirus, a u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je testirano 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica, javlja N1.

U KBC-u Osijek kao respiracijskom centru cijele Slavonije i Baranje hospitalizirano je ukupno 25 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih su tri na respiratoru.

Jučer je mjera samoizolacije određena za 18 novih kontakata oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 216 osoba. Policija nije zaprimila dojave građana o kršenju mjere samoizolacije, a u 19 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih.

Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 116 osoba.

U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, državljanin Talijanske Republike, 1948. godište.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je pet novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 180, dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset (20).

Na području Brodsko-posavske županije je 75, javlja lokalni stožer koji poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje preporuka HZJZ-a.

Šestero je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Svi su novooboljeli kontakti ranije oboljelih osoba te su bili u samoizolaciji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Andrijaševaca, 1 osoba iz Novih Jankovaca i 1 osoba iz Vrbanje).

Facebook Komentari