Slijedi hrvatski okršaj: Rakitić i Perišić igrat će u četvrtfinalu LP

U četvrtfinalu Lige prvaka gledat ćemo i hrvatski okršaj! U njemu će sudjelovati Ivan Perišić sa svojim Bayernom te Ivan Rakitić s Barcelonom koja je u uzvratnoj utakmici osmine finala svladala Napoli 3-1 na domaćem terenu, pišu 24sata.

Nakon prve utakmice u Napulju koja je završila 1-1, gosti iz Italije silovito su krenuli i u Kataloniji. Ipak, to je trajalo tek nekoliko minuta, a onda je krenuo ‘blitzkrieg’. Ivan Rakitić u desetoj je minuti iz kornera je asistirao Clementu Lengletu za 1-0, potom je u 23. minuti nevjerojatan, magičan gol zabio Leo Messi, a na 3-0 povisio je u prvoj minuti nadoknade Luis Suarez. Prije predaha zaostatak je stigao smanjiti i Insigne u petoj minuti nadoknade, no to je naposljetku bio konačan rezultat.

Barcelona je s ukupnih 4-2 izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka po 13. put zaredom.

Bayern je svladao Chelsea uz dva pogotka Roberta Lewandowskog (10-11m, 84) te po jedan hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića (24) i Francuza Corentina Tolissa (76). Jedini strijelac za goste bio je Tammy Abraham (44).

Bayern je s ukupnih 7-1 protiv Chelseaja prošao na završni turnir Lige prvaka kojem je domaćin Lisabon.

Barcelona i Bayern će se 14. kolovoza boriti za plasman u polufinale, a preostale četvrtfinalne parove čine Atalanta – PSG (12. kolovoza), RB Leipzig – Atletico Madrid (13. kolovoza) i Lyon – Manchester City (15. kolovoza).

Share This Article