Daleka obala opet nastupa, ali će umjesto Bana pjevati Kriletić

‘Daleka obala’ ponovno se okuplja, ovaj put s novim pjevačem Jakšom Kriletićem Jordesom. Onima koji prate hrvatsku glazbenu scenu Jakša je dobro poznat. Saksofonist koji je svirao s ‘Pips, Chips&Videoclips;’, ‘Majkama’, ‘Jinxima’, Darkom Rundekom i mnogim drugim slavnim bendovima i pjevačima, konačno će postati frontman, pišu 24sta.

Objavio je to u petak ujutro u ‘Dobro jutro, Hrvatska’ na HRT-u. Javio se iz Lumbarde na Korčuli i najavio prvi koncert, u subotu u Pakoštanima. On se pridružio originalnoj postavi i kako je rekao , svjestan je odgovornosti jer dolazi na mjesto karizmatičnog Marijana Bana.

– Bana je nemoguće zamijeniti. Ali on i ja smo stari prijatelji, znamo se još iz mladosti i on je blagoslovio moj dolazak, rekao je Jakša koji se javio putem video-linka.

– Priprema se novi album, radimo na njemu već mjesecima, a do ideje da budem pjevač došlo je sasvim slučajno. Imali su novu pjesmu i rekli mi da ju pokušam otpjevati. Kad sam zapjevao – dečki su rekli – to je to! – kaže Jakša koji će se tako pridružiti Borisu Hrepiću, Zoranu Ukiću i Jadranu Vuškoviću. Na koncertima će pjevati i stare hitove ‘Daleke obale’.

Dok je razgovarao s voditeljima emisije – Doris Pinčić i Damirom Golubićem, gledatelje je zabavio trenutak kad je u kadar ušla Jakšina mama da provjeri s kim joj sin razgovara. Budući da je Jakša cijelo vrijeme imao sunčane naočale, voditelji su ga pitali zašto ih ne skida, na što im je odgovorio:

– Ne smijem, jer jedva gledam, noćas smo svirali do četiri ujutro. Tek sad kad završimo razgovor, idem napokon spavati.

Share This Article