Tata iz šatora pred bolnicom: Floskule političkih elita nanose djeci traume

Roberto Mateš, bivši branitelj, razočaran odlukom da se ne dopusti posjet roditeljima djeci u bolnici, postavio je šator ispred bolnice u Pakracu kako bi bio što bliže svom sinu koji je ondje bio hospitaliziran, piše N1.

Sin Šimun imao je visoku temperaturu zbog čega su ga liječnici hospitalizirali. Zbog epidemioloških mjera roditelji su svog sedmogodišnjeg sina mogli vidjeti samo 15 minuta dnevno zbog čega je njegov otac Roberto Mateš postavio šator ispred bolnice.

“Šimun je dobro, nema više temperaturu, majka ga je odvela kući. Struka je odradila svoje, stabilizirali su stanje i ja sam zahvalan”, rekao je Šimunov otac te dodao da je za njega logično bilo kampirati ispred bolnice ako nije mogao biti uz sina.

‘Molio sam se za svu djecu u bolnici’
Dok je bio pred bolnicom, molio se.

“Bože, molim te da stanje stabilizira i da dijete ozdravi. Ja sam u postu, nisam jeo otkad je hospitaliziran. Molio sam se za svu djecu u bolnici. Prolazilo mi je kroz glavu to da sam ’92. godine bio u toj bolnici Hrvatskih veterana. Ja sam veteran, a danas ne mogu biti u toj bolnici. Tužan sam. Da sam mogao gledati u budućnost, rekao bih hvala domovini, ali ne. S 18 godina sam bio na raspolaganju državi, vojskovođama, Tuđmanu i generalima, prijavio sam se bez vojne obuke. Njima je netko dao pravo da bez ikakve obuke i iskustva odem na crtu, a danas mi oduzimaju pravu da budem uz dijete. Bio sam uz dijete 15 minuta, tko je bio skrbnik ostalih 23 sata i 45 minuta?!”, pita se otac sedmogodišnjeg dječaka.

Objasnio je i kako Šimun reagirao na cijelu situaciju.

“Šimun je to prihvatio. Tata ne može biti uz njega. Ostavio samo mu voki-toki i vjerujem da je to doživio kao neku igru. Vjerujem da nije doživio veliku traumu. Mi kao štitimo djecu, ali to su floskule političkih elita jer to nanosi traume djeci i roditeljima. Oni da misle na dobrobit djece rekli bi mi da mogu ostati uz dijete, ali da ne smijem otići iz sobe”, rekao je Šimunov otac, piše N1.

Šimun (7) u bolnici je u Pakracu, a njegov je otac podigao šator ispred, jer ne smije biti s njim

Facebook Komentari