Plenković ide u Varivode, a Milošević bi mogao u Vukovar

Obilježavanju obljetnice Oluje prisustvovao je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Borisa Miloševića, a politika zajedničkog odlaženja na obilježavanje sličnih događaja nastavit će se, otkrio je Tomo Medved za RTL.

Kako RTL doznaje, premijer Andrej Plenković otići će u Varivode u rujnu gdje se obilježava stradanje civila. Upravo se danas obilježavala ista stvar u Uzdolju, gdje se odala počast ubijenim srpskim civilima za što nitko nije odgovarao.

– Okupljat ćemo se i ubuduće da bismo čuli osudu ovog zločina. Okupljat ćemo se u najboljoj vjeri da ćemo poštujući stradanje, kroz koje su prošli naši sugrađani Hrvati i naši sunarodnjaci Srbi, stvoriti društvo mira – poručio je Milorad Pupovac, pišu 24sata.

– Razmatramo i planiramo obići sve lokalitete gdje su učinjeni zločini poglavito i gdje su masovne grobnice – rekao je Tomo Medved.

Već je od ranije poznato kako će Medved s predsjednikom Milanovićem na obilježavanje u Plavno i Grubore gdje su također ubijeni srpski civili, a zajednički odlazak mogli bismo gledati i u Vukovaru u studenom. Medved se nada kako će Milošević doći i u Vukovar, i u Škabrnju…

– Mislimo da je nužno je da se prema Srbima zaustavi širenje mržnje i nasilja te počne graditi društvo tolerancije i poštivanja različitosti. Nužno je i da se prestane prešućivali i ismijavati tuđe stradanje, te da se takvo držanje zamijeni poštovanjem stradanja jednih i drugih – rekla je Anja Šimpraga, saborska zastupnica SDSS-a.

Facebook Komentari