Macan: Imamo zrelo vodstvo, kad je važno Milanović i Plenković dogovore se u 5 minuta

Politički analitičar Krešimir Macan na N1 televiziji događaje iz Knina nazvao je prekretnicom u svim odnosima manjinskog i većinskog naroda u Hrvatskoj. Smatra da je Plenković primijenio ono što je rekao, da će mijenjajući HDZ promijeniti Hrvatsku.

„Dobio je razumijevanje s obje strane, za ples trebaju dvije strane. I dobar je potez da je Pupovac gurnuo Miloševića, kao novo staro lice. I srpska strana mora se uključiti, nećemo se oko svega nužno složiti, ne traži se zajedništvo, ali se traži da se živi normalno“, naglasio je.

Pohvalio je i Milanovića i Plenkovića, rekavši da napokon imamo zrelo vodstvo.

„Milanović i Plenković, kad su u pitanju interesi države dogovore se u 5 minuta, ove dnevne čarke, tko će koga, to je dio folklora, ali oko važnih stvari…imamo zrelo vodstvo“, zaključio je te dodao da se oni super nadopunjuju, ali da prije svega treba pohvaliti Borisa Miloševića koji je pokazao osobnu i svaku drugu hrabrost.

Smatra da je dobra poruka poslana jučer i Aleksandru Vučiću, koji je rekao da će jako dobro razmisliti o ovome što se događa, a u tom je smislu, kaže Macan, jasan bio i u jučerašnjem nastupu na RTS-u Milorad Pupovac.

„Što se tiče Gotovine, on je isporučio ono što se od njega očekivalo, bile su poruke jasne, okrenimo se budućnosti, želimo normalu dosadu, kao što je svojedobno rekao: da gledamo kako se tune debljaju“.

Komentirajući aktualnu političku situaciju kazao je da su istraživanja nakon izbora pokazala veliki pad SDP-a i da je vrijeme za duboku analizu.

„Koje novo lice, koja nova politika, kako vratiti glasače od Možemo koji su intelektualno privlačniji“, kaže Macan i dodaje da mu se čini Kolar ima jaču podršku bivše tzv. Zoranove ekipe.

Za Domovinski pokret, a nastavno na jučerašnje ponašanje i izjave oko proslave Oluje, rekao je da su izgubili osjećaj i za vrijeme i mjesto.

„Škoro se zatvara u 5 posto, postaje rigidan HSP, neće imati širinu , ako misli na lokalne izbore, mora se zamisliti“.

Govoreći o kritikama s lijeva, izjednačio je Katarinu Peović i Karolinu Vidović Krišto nazvavši ih ikonama krajnje ljevice i desnice koje „lupaju izjave koje on ne želi komentirati“.

Facebook Komentari