Gradonačelnik Valpova pokrenuo novine: Sebe imenovao urednikom pa objavio 9 svojih fotografija

Na kućni prag stanovnika Valpova besplatno će se dostavljati informativni mjesečnik “Novi list valpovački”, kojeg je pokrenuo Grad Valpovo, a čiji je urednik gradonačelnik Matko Šutalo, piše Telegram.

Šutalo je također potpisan i kao osoba koja za novine odgovara u ime nakladnika, a među šest nabrojanih novinara tog lista nalaze se imena pročelnika za financije, tajnika Mjesnog odbora Valpovo, pročelnika za gospodarstvo i pročelnika za komunalne i stambene djelatnosti, piše Jutarnji.

Na 16 stranica novina, koje se tiskaju u 4500 primjeraka, nalazi se čak devet fotografija gradonačelnika Matka Šutala, a od ukupno 15 tekstova objavljenih u prvom broju samo su dva potpisana te je oba napisao gradonačelnik Šutalo.

On, naime, ne vidi ništa sporno da je istodobno gradonačelnik i glavni urednik lista, a posao urednika obavlja bez naknade, kao i svi novinari spomenuti u impressumu.

Objasnio je da se novine tiskaju u 4500 primjeraka, a štamparski troškovi iznose između osam i devet tisuća kuna.

Šutalo je za Telegram kazao da tekstove ionako pripremaju za službenu web stranicu Grada Valpova na kojoj se objavljuju prije nego što izađu u tiskanom izdanju, a razmišlja i da od drugog broja izdavač bude gradska tvrtka Poduzetnički centar.

– S obzirom na to da ne možemo do svakoga doprijeti, jer svi građani nisu informatički obrazovani, niti svatko sluša radio, tako da su novine namijenjene starijoj populaciji, koja voli sjediti doma, čitati novine i tako biti informirana – kazao je Šutalo za Telegram.

Inače, Šutalo je široj javnosti postao poznat kad je u listopadu 2018. u selu Marjančaci kraj Valpova gradskim novcem postavio spomen ploču dvanaestorici mještana, “hrvatskim vojnicima koji su dali svoj život u Drugom svjetskom ratu za Nezavisnu Državu Hrvatsku”, kako piše na mramornom obilježju.

Facebook Komentari