Učinite život sretnijim: Više pazite na sebe i budite aktivni

Između globalne pandemije i povećanja društvene svijesti o rasnim nepravdama, mnogi se i još suočavaju s neprestanim emocionalnim nevoljama. Zapravo, prema Washington Postu, 45% odraslih u Sjedinjenim Državama kaže da je pandemija na neki način utjecala na njihovo mentalno zdravlje. Čak i oni koji se ne bore s problemima mentalnog zdravlja otkrili su da im je raspoloženje u posljednjim mjesecima popadalo te svakodnevno traže načine kako biti sretniji, pišu 24sata.

Naravno, promjena raspoloženja ne znači da patite od ozbiljnijih problema mentalnog zdravlja, poput depresije i anksioznosti. Čak i ako mislite da vaše mentalno zdravlje nije ugroženo, trebali biste razgovarati s psihologom ili liječnikom opće prakse kako biste vidjeli trebaju li vaši povremeni znakovi tuge i boli medicinsku pomoć.

Vašem će raspoloženju možda biti od koristi nekoliko jednostavnih promjena u vašoj rutini.

1. Stvorite rutinu za samopomoć

Bez obzira koliko užurbani život postaje, uvijek biste trebali izdvojiti vrijeme kako biste se pobrinuli o sebi. Davanje prioriteta vlastitim potrebama nikada nije sebično jer bez vašeg zdravlja nemate ništa drugo.

Da biste što više iskoristili svoje aktivnosti samozbrinjavanja, pobrinite se da pronađete nešto što će vas obogatiti i nahraniti vašu dušu. To može varirati, od volontiranja do vrtlarenja i planiranja vašeg sljedećeg odmora. To može biti nešto poput brige o sebi na načine za koje obično nemate vremena. Što god odlučite, pobrinite se da je to nešto što vas zanima i da će vam pružiti dobar osjećaj.

2. Ne gledaj na telefon kad se probudiš

Možda mislite da je provjera vašeg telefona čim se probudite dobra stvar, ali zapravo je štetna. Barem za vaše mentalno zdravlje. To je zato što e-mailovi i poruke stvaraju iznenadni presing i stvarno vas mogu šokirati i rastužiti i prije nego što je započeo vaš dan. Pokušajte u jutro uključiti neke aktivnosti poput meditacije, pospremanja ili tuširanja.

3. Prioriteti, a ne popis zadataka

Većini, ako ne i svima, kao djeci su govorili da se ne možemo zabaviti dok se ne izvrše kućni poslovi/domaći zadatci. Iako je to dobra lekcija za naučiti, ako nije modificirana u odrasloj dobi, ona može doprinijeti da se ne osjećate dobro.

Ili radite za život, ili živite za rad. Sve je u pronalaženju ravnoteže koja će vam odgovarati dok se još uvijek osjećate produktivno.

4. Izađite van

Izlazak van, posebno tijekom karantene, može vam pružiti vitamin D koji vam može nedostajati u ovim nesigurnim vremenima. Ali nije stvar samo u izlasku.

Ljepota lutanja vani je potpuno iskustvo u kojem morate imati na umu da samo budete tamo gdje jeste i bez prosuđivanja.

5. Uklonite toksične veze i aktivnosti iz svog života

Vaši prijatelji, obitelj i drugi uvijek bi vas trebali podizati i ohrabrivati, a ne sputavati vas. Važno je povremeno procjenjivati ​​ljude i situacije u vašem životu. Zdravi odnosi će vas potaknuti energijom i vi ćete htjeti imati te ljude oko sebe. Ako osjećate strah kad razmišljate o tome da se družite s nekim ili mislite da se forsirate, to je znak za procjenu, i na kraju promjenu odnosa.

Ako se ne osjećate zadovoljno možda je vrijeme da odete.

6. Uvijek vježbajte kreativnost

Većinu dana koristimo analitičku stranu mozga za dovršavanje redovnih zadataka, ali uključivanje kreativnih aktivnosti u naš dan može zapravo poboljšati naše raspoloženje i dati nam osjećaj postignuća.

Čak i kada morate učiniti nešto dosadno, pronađite način da to učinite uzbudljivim. ‘Dosadne stvari’ vam pružaju najveću priliku za kreativnost, piše Woman’s day.

Facebook Komentari