Srbijanci se propisno narugali hrvatskim MiG-ovima koji su preletjeli Knin

Foto: MORH / T. Brandt

Ubrzo poslije proslave Vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu srbijanski mediji ironično su govorili o vojnoj moći Hrvatske vojske. Naime, proslavu je uveličao nalet dva podignuta vojna zrakoplova tipa MiG 21. Tu činjenicu srbijanski mediji su predstavili kao najjače zrakoplovne adute Hrvatske vojske kakvi su, kako se navodi, u razvijenim državama odavno u muzejskim zbirkama, prenosi Večernji list.

– U Srbiji letjelice ovakvoga tipa koristit će se za obuku, a dobit će i zadatak da u vježbama glume neprijateljske avione. Najjači aduti hrvatskog Ratnog zrakoplovstva poslije višegodišnje agonije bit će rashodovani 2022. godine, kada im istječe i posljednji letni resurs, prenose mediji u Srbiji.

Podsjećaju i kako Hrvatska u više navrata nije uspjela kupiti vojne lovačke zrakoplove te da će, radi toga, uskoro kontrolu zračnog prostora Hrvatske uskoro preuzeti Italija i Mađarska. Sigurni su i kako niti sljedećih nekoliko godina Hrvatska neće uspjeti kupiti vojne zrakoplove.

Nalete dva MiG-a 21 srbijanski mediji iskoristili su i da podsjete kako je Vojska Srbije tijekom posljednjih godina nabavila modernije i moćnije vojne zrakoplove. Ratno zrakoplovstvo Vojske Srbije trenutno raspolaže s 10 zrakoplova MiG 29, a za par mjeseci s remonta u Bjelorusiji dolaze još 4 ovakva zrakoplova, piše Večernji.

Facebook Komentari