Petrokemija: I mi imamo amonijev nitrat kao i skladište u Bejrutu, ali sve je sigurno

Nakon što je kao mogući uzrok katastrofalne eksplozije u skladištu u Bejrutu naveden amonijev nitrat, oglasili su se iz Petrokemije, u kojem također proizvode i skladište amonijev nitrat. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti, pišu 24sata.

Nastavno na eksploziju koja se dogodila u Bejrutu, s pretpostavljenim uzrokom požara skladišta u kojem se nalazio…

Gepostet von Petrokemija d.d. Kutina am Mittwoch, 5. August 2020

Nastavno na eksploziju koja se dogodila u Bejrutu, s pretpostavljenim uzrokom požara skladišta u kojem se nalazio amonijev nitrat, Petrokemija d.d. Kutina izdaje sljedeće priopćenje:

Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevog nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat.

Za skladištenje amonijevog nitrata Petrokemija d.d. je sukladno zakonskim propisima izgradila posebno skladište. Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama.

Skladište je opremljeno propisanom protupožarnom opremom. Sukladno zakonskim propisima i procjeni protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije d.d., pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijevog nitrata.

Na kraju naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata.

Facebook Komentari