Lovren u Zenitu: Učim ćirilicu, a ako treba igram odmah u petak protiv Ćorluke

Nasmijan, preplanuo, dobre volje, odmah ih je malo ‘ujeo za srce’:

– Novi suigrači? A ne poznajem ih baš ono osobno, ali znam ih… Igrao sam protiv njih. Npr. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji! – rekao je kroz smijeh Lovren koji je Rusiju usred Rusije izbacio u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 2018. pa ih u prvom intervjuu podsjetio na to kakvog su pobjednika i igrača doveli.

Forma?

– Ma ako treba odmah u petak igram protiv Vedrana Ćorluke i Lokomotiva! Profesionalac sam. Nekoliko pravih treninga i ako treba tu sam kako bih odmah pomogao – kaže Lovren pa dodaje:

– Naravno, razgovarao sam s trenerom Sergejom Semakom. Čovjek zna sam da sam imao podužu stanku, a objasnio sam mu kako sam cijelo vrijeme radio na sebi, a posljednjih dana sam baš u žestokom treningu.

Jezik?

– Naučio sam brzo francuski i engleski pa ću i ruski. Možda i brže jer ima više riječi sličnih mom materinjem hrvatskom. A pismo… Pa već skoro dva tjedna učim ćirilicu preko smartphone aplikacije.

Novi grad?

– Čuo sam jako puno lijepih stvari o gradu. Mnogima diljem Europe St. Petersburg je jedan od najljepših gradova koje su vidjeli ako su imali tu sreću da dođu u posjetu. Jedva čekam upoznati ovdašnje ljude. Sve u svemu, biti će mi jako zanimljivo. Jedno novo iskustvo.

– Uzbuđen i željan što ranije krenuti u ovo moje novo putovanje. Ne znam što sve mogu očekivati, ali znam da sam spreman: na sve! – rekao je Lovren za klupsku televiziju.

A što kaže o Lovrenu novi šef, trener Zenita?

– Dejan je iskusni profesionalac kojem neće trebati duga prilagodba. Neću postavljati rokove dok ga ne vidim na treningu, ali pretpostavljam da će vrlo brzo biti u krugu kandidata – rekao je Sergej Semak.

Ruska nogometne sezona 2020/21 počinje Superkupom već u petak, kako je Lovren sam najavio: borbom za trofej njegovog Zenita i Ćorlukinog Lokomotiva, pišu 24sata.

Facebook Komentari