VIDEO Ergović: Na mjestu predsjednika HUP-a rado bih vidio Marina Pucara iz Podravke

Član Vijeća i Savjeta Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Ivan Ergović, koji je za kršenje zakona prozivao i staro vodstvo, sada upozorava na navodnu novu jurnjavu za vlastitim interesima pri izborima za novo vodstvo.

Ergović je, inače, i predsjednik Uprave Nexe Grupe.

“Želim da svi članovi HUP-a budu ravnomjerno raspoređeni u tijelima. Vidjet ćete sada da se radi o interesima pojedinaca”, počeo je svoje viđenje stanja u HUP-u.

Rekao je da se pojavila inicijativa “HUP za HUP”, te da su neki pojedinci samo zbog svojih osobnih interesa manipulirali povjerenjem ostalih članova inicijative. Kao predvodnika inicijative nave je Hrvoja Josipa Balena iz Visokog učilišta Algebra.

“Protiv inicijative ‘HUP za HUP’ nemam načelno ništa. I sam sam glasao za neke od njih”, rekao je.
No, tu se nalaze, nastavio je, još i Mislav Balković, te njegova supruga Ana Fresl.

“Balković i Balen su partneri u ‘Algrebi’. A njegova supruga vodi europske projekte”, rekao je Ergović, ciljajući na to što je Ana Fresl predsjednica HUP-ove Udruge profesionalaca za fondove EU.

Rekao je, dalje, Ergović da su na sjednici Skupštine u Vijeće, koje bira predsjednika HUP-a, izabrani samo kandidati koje povezuje inicijativa.

“Svi su oni u tih 10 kandidata, nitko iz naših velikih firmi; Spar, Koteks, Varteks, Coca Cola… Ostalih 10 kandidata su iz firmi koje skupa zapošljavaju 12.000 ljudi. A ovi koji su ušli, svi skupa imaju manje od 500 zaposlenih”, kazao je Ergović.

On bi, inače, na mjestu predsjednika HUP-a rado vidio Marina Pucara iz Podravke, a Renata Radića iz Prima namještaja na mjestu zamjenika.

Voditeljica je podsjetila da se Ergović oglasio i kada je izbio još jedan skandal oko zamjenika glavnog direktora Bernarda Jakelića, koji je dobio otkaz zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju kolegica. Bila je riječ o otpremnini za Jakelića.

“Da znate vi kako je to sramotno. Potpisan je sporazum na 1,9 milijuna kuna, od čega je stopirana prva rata, a ostalo smo stipirali mi. Mi smo prvo mislili da je riječ o riječ o 900.000 kuna otpremnine, ne o 19 plaća. I da ste vidjeli koliko je aneksa ugovora bilo. Koji god je predsjednik došao, od njega je žicao aneks ugovora”, rekao je Ergović.

Jakellić je na kraju, rekao je, dobio tri plaće otpremnine.

Facebook Komentari