Najveći pehist F1: 177 utrka bez postolja, uletio na kvalifikacije, a za utrku mu bolid nije upalio

Dobio sam poziv jučer oko 16:30, sjeo sam na avion za Silverstone. Namještanje sjedala je trajalo do 2 u noći, a jutros u 8 sati je bio simulator od sat vremena. Noć je bila kratka, ali je vrijedilo, rekao je Nico Hülkenberg (32) nakon što je na kvalifikacijama za utrku na Silverstoneu završio 13. te se nadao kako bi, dok nema ‘Checa’ Pereza, vlasnicima Racing Pointa mogao pokazati da i on još uvijek vrijedi, pišu 24sata.

I trebao je, mnogi komentatori F1 utrka nadali su se kako bi ova priča mogla imati neki bajkoviti završetak pa da Nico uspije obuzdati bolid Racing Pointa i možda dogurati do pobjedničkog postolja.

– Prava stvar je bila danas, imali smo bogat program. Imao sam nekoliko krugova, ili možda mnogo krugova, koje sam osjetio. Mislim da će moje tijelo to pokazati dan poslije – kazao je Nico ni ne sluteći što se može dogoditi.

Naime, bolid im je otkazao poslušnost prije utrke te su se nadali kako mogu krenuti iz boksa, ali nisu u Racing Pointu uspjeli popraviti podnicu pa je Nico morao pogledati Silverstone na ekranu. Prije deset je godina u Brazilu imao pole position nakon kvalifikacija, pa je na kraju utrku završio na petom mjestu, tad za volanom Williamsa.

Dvije godine kasnije je bio u odličnoj situaciji, ali je zbog incidenta s Hamiltonom dobio kaznu i završio na petom mjestu. Imao je i dvije teške nesreće, 2018. u Belgiji kad je katapultirao Fernanda Alonsa iznad Charlesa Leclerca, te godinu kasnije kad je u Hockenheimu završio pokraj staze u 40. krugu.

Spominjao se i njegov mogući dolazak u Red Bull u 2019., ali to se nije dogodilo. Na to su mjesto uzeli Alexandera Albona (24), a Nico je ostao bez angažmana. Sad je imao priliku dokazati se, a nije uspio i to ne svojom krivicom. Možda će imati i još jednu, ako se do nadolazećeg vikenda Sergio Perez ne uspije oporaviti. Tri je puta završio četvrti, a zadnji je put to bilo 2016. u bolidu Force Indie.

Facebook Komentari