Kovač je oprao Müllera: Kad si zvijezda, jako si nezadovoljan

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, izbornik ‘Vatrenih, trener Bayerna i Eintrachta… Niko Kovač (48) od srpnja je trener francuskog Monaca, pišu 24sata.

Kneževina traži novi uzlet u Ligue 1 pa onda posljedično i u Europi, a Kovač se za francuski L’Equipe prisjetio rastanak s Bayernom u studenome 2019. godine.

Priča se kroz njemačke pa onda i sve najvažnije svjetske medije već zavrtjela mnogo puta: minhenska svlačionica puna mega-zvijezda teško se nosila sa Kovačevim trenerski režimom.

Po profesionalnom pristupu naš je Niko, rođen u metropoli Berlinu, veći Nijemac od Nijemaca. Špekuliralo se da su glas kontra Kovača dizali Robben, Ribery i slični strani asovi kojima su stranu krajnje nekorektno znali držati iz vrha klupskih vrhova.

No sa vremenskim odmakom na površinu isplivaju i ključne pojedinosti glavni organizator i izvršitelj pobune u Bayernovoj svlačionici bio je domaći dečko, stopostotni Bavarac – Thomas Müller.

– Ako ne igrate onda ste nezadovoljni i to je normalno. Ali ako ste uz to i zvijezda koja ne igra onda nezadovoljstvo ide na daleko višu razinu. Pa kreće pritisak na trenera. Pritisak koji samo raste kako vrijeme odmiče – priča Kovač za francuski list.

– Bayern je veliki klub i nije lako voditi njegovu momčad, ali najvažnije je kao i uvijek bilo: osvajati trofeje. A sa mnom na klupi osvojili smo tri trofeja. No… Jasno mi je što se sve događalo i to, kao jedno iskustvo više, nosim dalje sa sobom u karijeri i iskoristit ću da kao trener budem još bolji – rekao je Niko Kovač.

Monaco je prošlu sezonu u kojoj je zbog pandemije korona-virusa odigrano samo 28 kola završio na devetom mjestu francuske Ligue 1, a plan za 2020/21. je uključiti se u ozbiljnu borbu za plasman u Europu.

Facebook Komentari