Bivši vođa Torcide pretučen jer je vozaču prigovorio što tipka na mobitel: Grmalj me iscipelario

Tomislav Poljičanin Prki (49) iz Segeta Donjeg nalazi se od nedjelje navečer u KBC-u Split s teškim tjelesnim ozljedama, piše Jutarnji.

Kako je Poljičanin, vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, i bivši predsjednik trogirske Torcide, tako su krenule razne priče o motivima napada na njega, piše Slobodna Dalmacija.

Spominjao se animozitet s pokojnim Marijom Boljatom Pajkićem, ubijenim nedavno u Kaštel Kambelovcu, spominjalo se prijateljstvo s ljudima koji su osumnjičeni za to ubojstvo, pa čak i da je Poljičanin divljao u automat klubu “Vulkan”, u kojem je izgubio sto tisuća kuna i izazvao nered, a nakon toga dobio batine.

Poljičanina smo dobili na Odjelu torakalne kirurgije splitske bolnice, gdje leži s pet slomljenim rebara, višestrukim prijelomom kostiju lica i prijelomom hrskavice grkljana. Očekuju ga dvije teške operacije, ali mu život nije ugrožen.

– Sve se dogodilo u nedjelju oko 18 sati kada sam išao na aerodrom, jer su mi u goste trebala doletjeti dva prijatelja iz Frankfurta. Vozim Mercedes njemačkih tablica, ne pravim se važan u prometu ni u životu i smeta me kada se drugi neodgovorno ponašaju. Iza mene je vozio jedan lik, mislim u rent-a-car vozilu, cijelo vrijeme tijekom vožnje razmjenjivao je poruke i intenzivno tipkao na mobitel te me gotovo udario u stražnji dio Mercedesa. Uspio sam se odmaknuti od njega i došao sam do Divulja, na 200 metara od aerodroma, htio sam zovnuti ovu dvojicu prijatelja da čujem jesu li stigli, ali sam vidio da mi u hlačama nema mobitela. Parkirao sam se pokraj ceste, otvorio vrata, sagnuo se i počeo tražiti mobitel, kada je, mislim u Fiat Puntu, stao ovaj grmalj od čovjeka, roba od četrdesetak godina i strašne tjelesne građe, te krenuo prema meni. Ja sam visok skoro 189, ali on je veći od mene i teži četrdeset kilograma, izgrađene muskulature To me nije smetalo da ga onako dobronamjerno upitam: “Pa zašto cijelo vrijeme, čovječe, tipkaš i voziš?”

Poljičanin odgovor nije dočekao.

– Odgovor su bili udarci. Zapravo, serija udaraca. Udario me najprije svom snagom šakom u oko, a onda me cipelario na podu te mi slomio pet rebara. Nakon što me prebio, krenuo je prema automobilu i onda se odlučio opet vratiti, te me je još jednom ponovno iscipelario. Ja tog čovjeka ne znam, nikada ga u životu nisam vidio, niti njegov napad na mene ima ikakve veze sa svim ovim pričama što ste čuli – rekao je Poljičanin, koji u svojim izjavama do sada nije štedio policiju jer su ga, kako je jednom izjavio za naš list, “privodili za sve živo i mrtvo, a nikada mu nisu dokazali ništa”.

– Moram sada stvarno pohvaliti interventnu policiju, koja me je odmah nakon dolaska u bolnicu čuvala i stajala ispred moje sobe od nedjelje navečer, a onda sam inspektorima objasnio da me nemaju zašto čuvati, da napad na mene nije plod nikakve neriješene krim-priče nego plod divljaštva jedne nekontrolirane osobe koja me mogla ubiti. Nije me ubila, ali me unakazila. Slomio mi je grkljan, to je pokušaj ubojstva. Imat ću dvije teške operacije – govori Poljičanin, koji, kako se priča, nema pojma o tome da njegovi prijatelji intenzivno traže tu osobu po splitskim Mejama.

– Ja ne znam ni ko je on, ni je li iz Splita – kaže Poljičanin.

Od službenika za odnose javnošću PU splitsko-dalmatinske Jerka Kurevije dobila se potvrda ove informacije, ali i još jednu dodatnu i vrlo bitnu činjenicu za ovu priču.

– Osoba koja se dovodi u vezi s ovim događajem nalazi se u prostorijama policije i nad njom se trenutačno provodi kriminalističko istraživanje, te ćemo vas, nakon što ono završi, izvijestiti o rezultatima – rekao je Kurevija.

Dočim se doznalo da je napadač u rukama policije, krenule su i priče da se radi o Slavoncu koji je došao u Trilj kod prijatelja, te da je vozio baš domaćinov auto, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari