Najbolji način za pranje četki: Sve vam radi četkica za zube

Uz pravilno održavanje, četka za kosu koju koristite svakodnevno trebala bi potrajati između jedne i tri godine, kažu stručnjaci. Da biste ju održali čistom i urednom, potreban vam je češalj sa šiljatom drškom, stara četkica za zube, te posuda u koju može stati cijela četka, neki nježni šampon za kosu i ručnik, prenose 24sata.

Za svakodnevno održavanje: Uklonite dlačice s četke svaki put kad je koristite. Držite četku u jednoj ruci, dok drugom češljem sa šiljatom drškom nekoliko puta prolazite između čekinja četke da biste izvukli zaostale dlake. Možete koristiti i staru četkicu za zube, tako da te dlake svako malo rukom izvadite i bacite.

Mjesečno održavanje: Jednom mjesečno, operite četku šamponom, kako biste očistili prljavštinu, ulja, gel i druge ostatke proizvoda koju ste pokupili s kose. Uronite četku u posudu s toplom vodom, pa dodajte nekoliko kapi nježnog šampona na četkicu za zube, pa istrljajte njome svoju četku. Isperite četkicu tako da je vrtite u posudi s čistom vodom.

Savjet više: Nemojte četku predugo namakati u vodi, jer to može štetiti jastučiću u kojem su pričvršćene čekinje, pa i njenim drvenim dijelovima. Umjesto toga, odmah ju dobro ocijedite i ostavite mokru četku na suhom ručniku s čekinjama na dole, da se cijedi i osuši preko noći, piše portal Real Simple.

Facebook Komentari