Član BBB-a priznao: Izradio sam taj transparent, kriv je alkohol

L. J., tvorac transparenta s natpisom “J***t ćemo srpske ženu i djecu” priznao je da ga je napravio i pokušao na ispitivanju objasniti kako je došlo do transparenta koji je početkom lipnja zgrozio Hrvatsku, prenosi 24sata.

– Ja sam izradio taj transparent. Žao mi je zbog toga. Sve se dogodilo zbog velike količine alkohola. Ne znam zašto sam to uopće napisao. Kriv je alkohol, a i društvo me ponijelo. Izradio sam na transparentu i stilizirano ‘ušato’ ‘U’. Znam da je to znak Nezavisne državne Hrvatske, ali ne znam je li isticanje toga simbola kažnjivo – ispričao je na ispitivanju, javlja Jutarnji list.

Ostalih pet osumnjičenika je na ispitivanju tvrdilo kako nisu držali transparent ili da se toga ne sjećaju te su osudili što je na njemu bilo napisano.

Fotografiju možete pogledati ovdje
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je u krajem srpnja optužnicu protiv šestorice mladića koji su u lipnju izvjesili transparent kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Optužnica podignuta pred zagrebačkom Općinskim kaznenim sudom tereti 21-godišnjaka, trojicu 20-godišnjaka i dvojicu 22-godišnjaka, priopćilo je tada Državno odvjetništvo (DORH).

– Okrivljenike se tereti da su se 11. lipnja oko 21 sat okupili s više nepoznatih osoba, a nakon što je prethodno prvoosumnjičeni 21-godišnjak izradio transparent koji prema svojem sadržaju i izgledu potiče nasilje i mržnju prema pripadnicima jedne nacionalne manjine u RH, pri čemu je stilizirao slovo ‘U’ u zadnjoj riječi – stoji u priopćenju DORH-a.

Facebook Komentari