Policija utvrdila da je policajka opravdano pucala u provalnika

Jučer, 31. srpnja, nakon što je otpušten iz OŽB Vinkovci, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 30. godišnjakom iz Vinkovaca koji je 28. srpnja uhvaćen u provali u trgovinu u Vinkovcima te je pri bijegu napao policijsku službenicu iz policijske ophodnje koja ga je i zatekla u kaznenom djelu, piše vukovarsko-srijemska policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 30. godišnjak počinio više kaznenih djela, odnosno istraživanje je ukazalo na sumnju da je počinio dva kaznena djela Teška krađa, potom Napad na službenu osobu i kazneno djelo Krađa.

Za provalu u Vinkovcima 30. godišnjak će biti prijavljen radi utvrđene sumnje da je počinio kazneno djelo Teška krađa te za kazneno djelo Napad na službenu osobu.

Nadalje, 30. godišnjak je nekoliko sati prije nego li je uhićen u provali u Vinkovcima, u večernjim satima 27. srpnja, oko 23,30 sati, izvršio provalu u trgovinu mješovite robe u Gradištu, odakle nije ništa otuđio, glede čega će biti kazneno prijavljen za Tešku krađu u pokušaju. U ovoj provali 30. godišnjak je imao suizvršiteljicu, 29. godišnjakinju iz Đakova.

Naposljetku, istraživanjem smo utvrdili i da je 27. srpnja u prvim satima tog dana isti 30. godišnjak u Vinkovcima iz nezaključanog parkiranog teretnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka otuđio žensku torbicu u kojoj su bila novčana sredstva te osobni dokumenti vlasništvo 46. godišnjakinje iz Orolika, zbog čega će biti kazneno prijavljen za kazneno djelo Krađe.

Nastavno na događaj o hvatanju 30. godišnjaka u Vinkovcima 28. srpnja, možemo izvijestiti i da je proveden obvezatni postupak MUP-a Republike Hrvaske, točnije PU vukovarsko-srijemske, pri čemu je uporabu sredstava prisile (vatrenog oružja) policijske službenice nad 30. godišnjakom Načelnik PU vukovarsko-srijemske ocijenio opravdanom.

Uhićeni 30. godišnjak je uz kaznenu prijavu 1. kolovoza u 9 sati predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, piše policija.

Facebook Komentari