12.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno DSS žestoko protiv odlaska SDSS-a u Knin: Na tragu postupka Milorada Pupovca...

DSS žestoko protiv odlaska SDSS-a u Knin: Na tragu postupka Milorada Pupovca kada su ga helikopterom dovezli u Sabor da njegov glas bude presudan u promjeni Ustava

DSS se javio priopćenjem za javnost:

“Odlazak Borisa Miloševića na obilježavanje godišnjice akcije Oluja je pogrešno, štetno i nadasve sramotno postupanje za srpski narod.

Ono se nalazi na tragu postupka Milorada Pupovca kada su ga helikopterom dovezli u Sabor da njegov glas bude presudan u promjeni Ustava i da njegovim glasom Srbi postanu nacionalna manjina.

Ili kada su vođeni pregovori za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju kada je unatoč saznanju da su pripadnici srpske manjine teško degradirani u hrvatskom društvu i da se njihova prava ne poštuju Pupovac to prešutio i faktički onemogućio da se pritiscima iz Europe bar neki problem Srba riješi.

U akciji Oluja Srbi su pretrpili stradanje nesagledivih razmjera, nestali su s prostora koje su vijekovima nastanjivali u ogromnom broju i do danas se nisu vratili. Slike nepreglednih kolona srpskih civila koji odlaze u izbjeglištvo i njihovo bombardiranje od strane hrvatskog zrakoplovstva ostat će trajno zabilježene kao simbol jednog od najvećih stradanja u povijesti srpskog naroda.

Nitko tko dijeli pozitivne vrijednosti ljudskog društva ne može očekivati da predstavnici naroda koji je pretrpio takvo stradanje sudjeluju u proslavljanju svoje nesreće. Jer obilježavanje Oluje je slavlje, a Srbi razloga za slavlje nemaju.
SDSS ni bilo tko drugi nema mandat da trguje sa dostojanstvom srpskog naroda.

To ne može i neće dovesti do unapređenja odnosa Srba i Hrvata, Srbije i Hrvatske koje svi, tobože priželjkuju.
A dosadašnja iskustva učestvovanja u vlasti srpskih zastupnika i ustupci koje su činili na štetu srpske zajednice daju nam za pravo da kažemo da neće doći ni do poboljšanja položaja srpske nacionalne manjine, osim nekih pojedinaca.

Borisu Miloševiću poručujemo da ako ode na obilježavanje Oluje u Knin on tamo može predstavljati samo sebe i hrvatsku vladu čiji je član a nikako srpski narod, a nas iz Demokratskog saveza Srba ni pogotovo. Srbi u Hrvatskoj pretrpili su mnoga stradanja i nepravde, ali sačuvali su nacionalnu svest i dostojanstvo koje nisu ostavili Miloševiću na rasprodaju.

Pozivamo članove SDSS-a da izvrše pritisak na svoje rukovodstvo i suprotstave se nanošenju nacionalne sramote koja će nas pratiti generacijama. Sačuvajmo dostojanstvo predaka ali i potomaka!, piše DSS.

Najnovije

Još iz rubrike